3 Eyl 2014

Türkiye Ulusal Go Takımı Avrupa Takım Şampiyonası'na hazır

Avrupa Takım Go Şampiyonası'nda 2014-2015 sezonunda B liginde mücadele edecek olan Türkiye ulusal go takımı, bu sezon ülkemizi temsil edecek 12 kişilik kadrosu ile Şampiyonaya hazır.

Geçtiğimiz sene kadroda yer alan Kerem Karaerkek, Mehmet Barış ve Serkan Solmazoğlu'nun yerine bu sene kadroya üç yeni go oyuncusu dahil oldu: Birand Adal (1d), Veysel Özbudak (1d) ve Semih Çokçeken (1d).

Şampiyonaya bu sezon iki yeni takımın (Litvanya ve Güney Afrika) katılması nedeniyle, geçtiğimiz sezon C liginde Türkiye'nin altında yer alan ve bu sezon normalde C liginde yer alması gereken İsviçre ve Slovenya da B liginde yer alacak şekilde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu nedenle, bu sezon A liginde 10 ülke, B ve C liglerinde ise 12şer ülke mücadele edecek.

Geçtiğimiz üç sezon boyunca C liginde görece kolay rakiplerle mücadele eden ve geçtiğimiz 2013-2014 sezonu sonunda grubunu yenilgisiz ilk sırada tamamlayarak B liginde mücadele etmeye hak kazanan Türkiye'yi, bu sezon B liginde güçlü oyunculardan kurulu ulusal takım kadroları bekliyor olacak. Örneğin, bu sene kurulan Avrupa profesyonel go sisteminin ilk iki profesyonel oyuncusu olan Pavol Lisy (1p) Slovakya takımının, Ali Jabarin (1p) ise İsrail takımının kadrosunda yer alıyor.

Ulusal takım ilk maçında 9 Eylül 2014 tarihinde Slovakya ile karşılaşacak.

Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu sezonda da Avrupa Takım Go Şampiyonasını ve ulusal takımımızın maçlarını Merdiven olarak yakından takip edeceğiz. Türkiye ulusal go takımına, güçlü rakiplerle mücadele içinde geçecek bu zorlu sezonda başarılar diliyoruz.

Avrupa Takım Go Şampiyonası ana sayfası
ATGŞ B grubu puan durumu ve maç fikstürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder