5 Nis 2015

Türkiye, Avrupa Eşli Go Puan listesinde 2. sıraya yükseldi

Avrupa Go Federasyonunun üye ülkeleri eşli go puanlarına göre sıraladığı Avrupa Eşli Go Puan Listesinde Türkiye 134 puanla Hırvatistan'ın ardından ikinci sıraya yükseldi. Bu sayede, Türkiye, 2015 yılında düzenlenecek olan 26. Dünya Amatör Eşli Go Şampiyonası'na katılacak ülkelerden biri olma şansını büyük ölçüde artırdı.

Avrupa Eşli Go puanlama sistemi, Dünya Amatör Eşli Go Şampiyonası'na Avrupayı temsilen katılacak ülkenin belirlenmesi için Avrupa Go Federasyonu tarafından yürütülen bir sistem. Puanlama sistemi rotasyon esasına dayanıyor ve her sene farklı ülkelerin şampiyonaya katılmasını sağlamak üzerine kurulu. Sistemde, uzun yıllar boyunca Şampiyonaya katılamamış ülkelere seçimde öncelik verilmekte. Aynı zamanda, ülkelerin ulusal derneklerinin üye sayısı ve Avrupa Eşli Go Şampiyonasında elde ettikleri derecelere göre biriktirdikleri puan miktarı da seçimi etkileyen önemli bir faktör. Sistemde, o sene Dünya Amatör Eşli Go Şampiyonası'na katılmış olan ülkelerden 114 puan düşürülüyor ve bu sayede bir sonraki sene Şampiyonaya Avrupayı temsilen farklı ülkelerin katılması sağlanıyor.

Güç-Aksüt çifti (2009)
Eşli Go, iki oyuncudan oluşan takımların go tahtasındaki mücadelesine dayanan bir go oyunu müsabakası tipi. Resmi Eşli Go turnuvaları geleneksel olarak bir kadın bir de erkek oyuncudan oluşan takımlar ile gerçekleştiriliyor. Türkiye, Dünya Amatör Eşli Go Şampiyonası'na en son 2009 yılında Neslihan Güç- Hüsrev Aksüt çifti ile katılmıştı.

Güncel Avrupa Eşli Go Puan Listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder