10 Eyl 2014

"Go öğrenme haftası" 13 Eylül'de başlıyor

Go Game Guru blogunda geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan "go öğrenme haftası" etkinliği düzenleme çağrısı, dünyadaki birçok yerde yankı buldu. Etkinlik tüm dünyada 13 Eylül 2014 Cumartesi günü gerçekleştirilecek faaliyetlerle başlayacak ve bunu takip eden bir hafta boyunca sürecek.

Etkinliğin amacı, genelde kendi yerel ortamlarında go oyununu yaymaya çalışan go oyuncularını, bu faaliyetlerini yılda bir kez küresel çapta aynı anda yapmalarını sağlamak. "Gonun daha fazla ilgi görmesine yol açabilecek olan böyle bir faaliyet, aynı zamanda öğretici konumdaki go oyuncuları için de eğlenceli olacaktır" diyor Go Game Guru'nun editörü David Ormerod.

Etkinliğe 'şimdilik' Türkiye'den katılan tek bir grup var. İzmir Go Oyuncuları Derneği 13 Eylül 2014 Cumartesi günkü haftalık buluşmalarını bu etkinlikle birleştirme kararı aldı. İzmir'de Karşıyaka'da düzenlenecek etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiyi, etkinliğin facebook sayfasından alabilirsiniz.

Dünyada bu hafta kapsamında gerçekleştirilecek diğer go öğretme etkinliklerini ise Go Game Guru'nun etkinlik listesi sayfasından öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder