7 Haz 2014

Avrupa Takım Go Şampiyonası grup evresi tamamlandı

Avrupa Takım Go Şampiyonası (ATGŞ) 2013-2014 sezonu grup evresi, 3 Haziran 2014 tarihinde gerçekleşen eleme mücadeleleri ile tamamlandı. Eleme karşılaşmalarında A grubu 9.su Macaristan ile B grubu ikincisi Polonya arasındaki mücadeleyi Polonya ulusal takımı 4-1 kazanırken, B grubu 9.su İtalya ile C crubu ikincisi İsviçre arasındaki mücadeleyi ise İtalya 3-2 kazandı. Bu sonuçlarla, gelecek sezon ATGŞ'nda Polonya'nın A grubunda, Macaristan ve İtalya'nın B grubunda, İsviçre'nin ise C grubunda yer alması kesinleşti.

Şampiyonada A grubunda ilk dört sırayı elde eden Ukrayna, Çek Cum., Rusya ve Fransa ulusal go takımları, Temmuz 2014 tarihinde Romanya'da düzenlenecek olan Avrupa Go Kongresi'nde final mücadelelerini yapacaklar. IGS sunucusu üzerinden İnternet yoluyla gerçekleştirilen ATGŞ grup evresinin aksine, final karşılaşmaları tahta üzerinde olacak.

ATGŞ'da, çok başarılı bir sezon geçiren Türkiye ulusal go takımı, yer aldığı C grubunda oynadığı 11 maçın hepsinde rakiplerine üstünlük sağlayarak gelecek sezon B grubunda mücadele etme hakkı kazandı. Türkiye'yi 2014-2015 sezonunda B grubunda Almanya, Avusturya, Macaristan ve Slovakya gibi güçlü rakipler beklemekte.

ATGŞ, 2010 yılından beri Avrupa Go Federasyonunun düzenlenmekte olduğu ve Avrupa ülkelerinin ulusal go takımlarının birbirleri ile mücadele ettiği bir takım go turnuvası. Turnuvada 2013-2014 sezonunda 32 ülke mücadele etti.

ATGŞ ana sayfası
C grubu puan durumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder