11 May 2014

Lee Sedol - Gu Li jubangosu: 2-2

27 Nisan 2014 tarihinde Jeung Adası'nda (Güney Kore) oynanan karşılaşmada, Gu Li, Lee Sedol'u yenerek, daha önce 2-0 yenik duruma düştüğü on maçlık müsabaka serisinde (jubango) durumu 2-2'ye getirdi.

Karşılaşmanın oynandığı kent Lee Sedol'ün memleketinin hemen yakınında olmasına karşın, geçtiğimiz iki ay boyunca hem jubango hem de diğer turnuvalardaki mücadelelerinde Gu Li'nin Lee Sedol'e karşı 3-0'lık bir galibiyet serisi yakalamış olması, bu maçta Gu Li'nin psikolojik olarak daha avantajlı olacağını düşündürmüştü. Gerçekten de Gu Li beklentileri boşa çıkarmadı ve rakibini yenerek seride durumu 2-2'ye getirdi.

Seride galip ilan edilebilmeleri için, oyunculardan birisinin 6 galibiyete ulaşması gerekiyor. Dolayısıyla, 4. maçta ulaşılan 2-2'lik skordan sonra, bu galibiyet sayısına erişmek için 2014 yılında devam edecek olan jubango'da büyük olasılıkla en az 9 maç oynanacağı anlaşılmakta.

Karşılaşmanın kaydını buradan indirebilirsiniz (.sgf dosyası). Jubagonun 5. karşılaşması, 25 Mayıs 2014'de Çin'in Yunnan eyaletindeki Xianggelila kentinde oynanacak.

Kaynak:
http://gogameguru.com/gu-li-vs-lee-sedol-jubango-game-4/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder