23 May 2013

8. Hacettepe Go Turnuvası sonuçlandı



8. Hacettepe Go Turnuvası, Hacettepe üniversitesi Go Topluluğu tarafından ve Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nin desteği ile 18-19 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde düzenlendi. Altı turlu olarak ve Ing süre sistemi ile gerçekleştirilen turnuvada Ankara, İstanbul, Antalya ve Çanakkale'den 82 oyuncu mücadele etti.

Üst grupta bulunan oyuncular arasında birincilik için büyük bir çekişmenin yaşandığı turnuvayı beşer galibiyetle bitiren oyunculardan, Fatih Sulak (2d) 1., Bertan Bilen (2d) 2., Eren Kurter (2d) ise 3. oldu.



Bu oyuncuların yalnızca birbirlerine yenilmiş olmaları da, aralarında yaşanmış olan rekabetin şiddetini gösteriyor. İlk iki turda karşılaştıkları tüm maçları kazanan bu üçlüden, üçüncü turda gerçekleşen Sulak-Bilen karşılaşmasını Bertan Bilen'in, dördüncü turdaki Bilen-Kurter karşılaşmasını ise Eren Kurter'in kazanması, son turdaki Fatih Sulak - Eren Kurter karşılaşmasını final havasına soktu. Altıncı tura kadar yenilgisiz olarak gelmiş olan Kurter'in Sulak'a yenilmesi ile üç başarılı oyuncu arasındaki nihai sıralama gerçekleşmiş oldu.


Eren Kurter 
Fatih Sulak
Bertan Bilen

Turnuvada savaşçı ruh ödülüne, turnuvada oynadığı altı karşılaşmanın altısını da kazanan tek oyuncu olan Kadir Aktaş (20k) layık görüldü. En iyi kadın oyuncu ödülünü, toplamda dört galibiyet almasına karşın kendisinden üstün rakiplerini yenme başarısı gösteren Yeşim Dilek (6k) alırken, oynadığı altı karşılaşmanın beşini galibiyetle bitiren Ayşenil Yüksel (20k) ise en başarılı genç oyuncu ödülünü kazandı.



Bu turnuvanın diğer turnuvalardan ayrılan bir özelliği, çok sayıda goya yeni başlamış oyuncunun turnuvada mücadele etmesi oldu. Turnuva katılımcılarının yaklaşık yarısı (38 oyuncu) 19k ve 20k seviyesindeki oyunculardan oluşmaktaydı ve bu 19x19luk bir turnuvada başlangıç seviyeleri için gerçekten de yüksek bir katılım oranıydı. Oyuna yeni başlayan seviyesindeki oyuncular arasında Hacettepe Üniversitesi'nde bu sene açılan Go dersini almakta olan çok sayıda oyuncu yanında, Nesibe Aydın Okulları Go Kulübü'nden de çok sayıda genç oyuncu bulunmaktaydı. Turnuvaya ağırlıklı olarak genç oyuncularla katılan kulüpler arasında Cebeci Go Kulübü ve İstanbul Go Okulu'nu da sayabiliriz.

Turnuvanın tam sonuç listesine Avrupa Go Veritabanı'ndan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder