29 Ara 2012

Go, Türkçe Vikipedi'de en çok görüntülenenler arasında

İnternet'in özgür ansiklopedisi Wikipedia'nın yayımladığı 2012 yılı içerisinde en çok görüntülenen makaleler listesinde, "Go" makalesi 1 750 000'in üstünde görüntülenme ile Türkçe Vikipedi'de en çok okunan ikinci makale oldu. "Mustafa Kemal Atatürk" sayfasının 2 milyonun üzerinde görüntülenme ile lider olduğu listede, "Go" makalesini "Facebook" ve "Hürrem Sultan" takip etti.

Her ne kadar çok sayıda kişinin "google"ı aramak isterken eksik harf girişi ya da çoğu İnternet tarayıcının erken yönlendirilmesi ile bu sayfaya ulaşmış olabileceği iddia edilse de, neticede yüksek sayıda kişinin bu makaleyi gördüğü bir gerçek. Sayfaya ulaşan yüzbinlerce kişinin en azından bir kısmının go hakkındaki  makaleyi okuma zahmetine girdiğini de tahmin etmek zor değil. Go camiası olarak, "google" gibi bir devin  isminden gonun tanıtımı adına faydalanabiliyor olmak gerçekten de bizler için bir şans. 

Bu yüksek erişilme sayısı, aslında Vikipedi'de yer alan bu makalenin go oyununun geniş kitlelere ulaşması için bir araç olarak kullanılabileceğini göstermekte. Bununla birlikte makalenin halen geliştirilmeye gereksinimi olduğu da açık. Özellikle Türkiye'de go ile ilgili kısmı ve Türkiye'deki go dernek/kulüpleri ile ilgili kısımlarının güncelleştirilmesi, bu sayfaya ulaşanların go ile ilgili Türkçe sayfalara yönlendirilebilmesi ve oyun hakkında daha fazla bilgi edinebilmeleri açısından önem taşımakta.

2012 yılı en fazla görüntülenen makale listesi
Türkçe Vikipedi "Go" makalesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder