6 Ara 2012

ATGŞ: Slovakya-Türkiye

Avrupa Takım Go Şampiyonası'nda (ATGŞ) Türkiye ulusal takımı 11 Aralık 2012 tarihinde 4. turda Slovakya ile karşılaşacak. Grubun en güçlü takımı ve favorisi olan Slovakya, karşılaşmaya bir 6 dan üç de 3 dan seviyesinde oyuncu ile çıkacak. Ulusal takımımızın kadrosu ise şu şekilde olacak:

1. masa: Kıvanç Doğanay (3d)
2. masa: Emre Polat (2d)
3. masa: Özgür Değirmenci (2d)
4. masa: Hayri Kılıç (1d)
Yedek: Eren Kurter (1k)

Geçtiğimiz turda yaşanan talihsiz olaydan ders alan milli takımın kadrosunda bu kez bir yedek oyuncu da bulunuyor. Türkiye, milli takım oyuncusu Emre Bektöre'nin IGS'ye bağlantı problemi nedeniyle çıkamadığı maçta aldığı hükmen mağlubiyet nedeniyle, bir önceki turda görece zayıf rakibi İspanya ile berabere kalmıştı.

Grupta üç turun sonunda Slovakya'nın 6, Türkiye'nin ise 5 puanı bulunuyor. Slovakya'nın favori olduğu karşılaşmada ulusal takımımızın alacağı bir beraberlik bile bir üst gruba yükselebilme adına çok önemli olabilir. Türkiye, ATGŞ'nda C grubunda yer almakta ve daha güçlü rakiplerin bulunduğu B grubuna yükselebilmek için grupta en az ilk iki sırayı almak gerekiyor. İlk sırayı alacak olan takım doğrudan üst gruba yükselirken, ikinci sıradaki takım üst gruptan düşen bir takım ile play-off maçı yapmak zorunda.

Takım kadroları
ATGŞ ana sayfası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder