7 Mar 2015

2. Avrupa Profesyonel Go Oyuncusu Elemeleri

Avrupa Go Federasyonu tarafından ilki geçtiğimiz sene düzenlenen ve Avrupa'nın profesyonel go oyuncularını belirlemek için düzenlenen turnuvanın 2.si 6-8 Mart 2015 tarihlerinde Pisa'da (İtalya) düzenleniyor.

Bu sene düzenlenen eleme turnuvasına Avrupa'nın en güçlü oyuncuları arasından 16'sı katılıyor. Elemelere katılan oyuncular arasında 7d seviyesinde olan Ilya Shikshin (Rusya), Mateusz Surma (Polonya), Cristian Pop (Romanya) ve Artem Karchanovskyi (Ukrayna)'nin yanısıra 12 6d seviyesinde oyuncu bulunuyor. Altı turlu olarak düzenlenen turnuva sonunda, iki oyuncu profesyonel go oyuncusu olmaya hak kazanmış olacak. Turnuvanın her turdaki ilk iki masa maçları KGS go sunucusundan canlı olarak yayınlanıyor.

Daha önce Avrupa kökenli olan ve Japonya ve Kore'de profesyonel go oyuncusu unvanı elde etmiş olan birkaç oyuncu olsa da, geçtiğimiz sene başlatılan Avrupa Profesyonel Go Sistemi, Avrupa'nın kendi profesyonel oyuncularını belirlemesi bakımından önemli.

Geçtiğimiz sene düzenlenen elemeleri kazanan Pavol Lisy ile Ali Jabarin, Avrupa'nın kendi atadığı ilk profesyonel go oyuncuları olmuştu. Lisy ve Jabarin, ilk Avrupalı pro go oyuncuları olarak geçtiğimiz sene Japonya'daki profesyonellerle mücadele etmişlerdi.

Elemeler ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye, eşleştirmelere ve sonuçlara Avrupa Go Federasyonu'nun pro elemeleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder