18 Şub 2015

Avrupa Takım Go Şampiyonası: Türkiye 3 İtalya 1

Türkiye ulusal go takımı, Avrupa Takım Go Şampiyonasında grup maçında karşılaştığı İtalya'yı 3-1 mağlup etmeyi başardı.

B Liginde 7. tur maçı olarak 17 Şubat 2015 tarihinde oynanan karşılaşmalarda, ulusal go takımımız adına mücadele eden Emre Polat, Özgür Değirmenci ve Birand Adal rakiplerini yenerken, Kıvanç Doğanay ise rakibine mağlup oldu.

Bu sonuçla, Türkiye B Liginde 9 puanla 4. sıraya çıkarken, İtalya ise 4 puanda kalarak 10. sıraya geriledi. Türkiye, bir sonraki maçını 10 Mart'ta İsviçre ile yapacak.

Avrupa Takım Go Şampiyonası'nda Ligde ilk iki sıralamayı alan takımlar, bir sonraki sene bir üst lige çıkmak şansını yakalıyorlar. Kadrolarında çok sayıda 6 dan seviyesinde oyuncu barındıran Almanya ve Macaristan ile kadrosunda profesyonel oyuncuya sahip olan İsrail, ilk üç sıranın en güçlü adayları.

Türkiye ulusal takımı, İsviçre maçından sonra, sırasıyla Macaristan, İsrail ve Almanya ile oynayacak. Bu takımlar ise kendi aralarında daha önceki turlarda oynadılar ve bundan sonra puan kaybedecek gibi görünmüyorlar. Bu nedenle, Türkiye'nin matematiksel olarak ilk ikiye girme olasılığı halen bulunsa da, bu sene mevcut durumda Ligden bir üst lige çıkması çok zor görünüyor. Yine de, oldukça güçlü rakipler arasında başarı ile mücadele ederek B liginde kalmayı garantileyen ulusal takımı tebrik etmek gerekir.

Türkiye-İtalya maç kayıtlarına ve B Ligi puan durumuna aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Polat-Minieri
Doğanay-Metta
Değirmenci-Pedrini
Adal-Soletti

B Ligi puan durumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder