14 Haz 2012

GezGo go oyununu sokağa taşıyor

Chris Garlock
Çeviren: Güçlü Yılmaz

Öyle bir go topluluğu düşünün ki, oradan oraya gezerken iki soluklanıp go oynasın sonrada başka bir yere gidip biraz daha oynasın ve akşam gittikleri restoran veya kafede go oynayarak günü noktalasın. Avrupa Go Merkezi tarafından da desteklenmekte olan GezGo felsefesinin amacı go oyununu sokağa taşımak.



“Gidilen yerler, kalabalık sokakları, barları ve restoranları vb. içermekte” diyor, Almanya’daki Bochum Go Topluluğu’ndan Andreas Neumann ki kendisi bu projeyi önermiş olan kişidir. Halkın dikkatini çekmek için bu mekânlar oldukça önemli… Sokaktaki insanlar veya bardaki restorandaki insanlar neler olup bittiğini anlamaya çalışıyor. Bu yüzden oyuncular ilgilenen kişilere cevap verebilecek şekilde bilgi verici malzemeyi yanlarında hazır bulundurmalılar. Go tutkusunun kıvılcımı bu şekilde tutuşacaktır ve bu projeyi yaygınlaştıracaktır.

“Bochum Topluluğu’nun üyeleri 15 Nisan günü sokakta, kitapçıda, barda başarılı bir şekilde bu projeyi gerçekliğe dökmüşlerdir. Bochum’un durum bilgilendirmesi ve fotoğrafları için tıklayınız.


- European Go Cultural Center. "Go Public". http://go-centre.nl/wordpress/?page_id=68. Erişim: 5 Haziran 2012.
- Garlock, Chris (2012) "Go Public" takes go into the streets. American Go E-Journal, 3 June 2012.
Not: Yazıda kullanılan fotoğraf Sascha Hempel tarafından çekilmiştir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder