17 May 2012

33. Dünya Amatör Go Şampiyonası sonuçlandı

(soldan) Qiao, Lee ve Chen 
11-17 Mayıs 2012 tarihleri arasında Çin'de Guangzhou kentinde düzenlenen 33. Dünya Amatör Go Şampiyonasını, rakipleri ile oynadığı 8 maçı da galibiyetle bitiren 16 yaşındaki Çinli oyuncu Qiao Zhijian (7d) kazandı. Şampiyonada ikinciliği 18 yaşındaki Koreli oyuncu Hyunjoon Lee (4d), üçüncüğünü ise Tayvan'dan 14 yaşındaki Chen Cheng-Sun (7d) elde etti.


Şampiyonada ilk dört sıralamayı genç oyuncuların elde etmesi ve hatta ilk 20 içerisinde giren yedi genç oyuncunun bulunması, gonun sadece uzakdoğuda değil dünyanın diğer kesimlerinde de parlak bir geleceği olduğu yorumları yapılmasına yol açtı (1). Uzakdoğu ülkeleri haricinde şampiyonaya katılan genç oyuncular ise şunlardı: Çek Cumhuriyeti'nden 17 yaşındaki Lukas Podpera (5d), Fransa'dan 18 yaşındaki Rémi Campagnie (5d), Hollanda'dan 19 yaşındaki Alexander Eerbeek (5d), Portekiz'den 18 yaşındaki Daniel Costa Tome (3d) ve Slovakya'dan 17 yaşındaki Pavol Lisy (5d).

Turnuvanın en genç oyuncusu olan ve turnuva üçüncülüğünü elde eden Tayvan'lı Chen, kendisi ile yapılan bir röportajda (2), ilk turnuvasına 5 yaşındayken goyu öğrendikten hemen sonra 20 kyu olarak katıldığını ve bu turnuvayı birinci sırada bitirdiğini, en son 2010 ve 2011 Tayvan Şampiyonalarını kazandığını ve bu yaz Çin'e giderek profesyonel oyuncu olmak için gerekli adımları atacağını belirtti.

Kerem Karaerkek (2d)
Şampiyonaya Türkiye'yi temsilen katılan Kerem Karaerkek (2d), oynadığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet elde ederek sıralamada 43.lüğü elde etti. Karaerkek turnuvaya, 1. turda İtalyan rakibi Carlo Metta'ya (3d), 2. turda ise İsviçreli Félicien Mazille'e (1d) yenilerek başladı. Üçüncü turda Kosta Rika'dan Luis Cajiao'ya (2d) karşı ilk galibiyetini alan Karaerkek, 4. turda Arjantin'den Eduardo lopez Herrero'ya (5d) yenildi, 5.turda Azerbaycan temsilcisi Bahadur Bayram Tahirbayov'u (6d) yendi ve 6. turda şampiyonaya Lüksemburg adına katılan  Andreas Maximilian Götzfried'e (4d) yenildi. Yedinci turda Avustralya'dan David Bofinger'a (2d) karşı kaybeden Karaerkek, son turda Meksikalı rakibi Salvador Larios Sanchez'i (2d) yenerek şampiyonayı 3 galibiyetle bitirdi.

Turnuva tam sonuç listesine buradan ulaşabilirsiniz.


(1)  Davies, J. Round 8. Ranka Online - 33rd WAGC Edition. http://ranka.intergofed.org/?p=7766
(2) Interview with Chen Cheng-Hsun. Ranka Online - 33rd WAGC Edition. http://ranka.intergofed.org/?p=7756
Editörün notu: Metinde kullanılan görseller Ranka Online'dan alınmıştır.

1 yorum:

  1. Eklemek gerek 4. sırayı 8 maçın altısını alan Chan Chi Hin 6d (kghin 8d) aldı.

    YanıtlaSil