22 Ağu 2011

Blog hakkında

Merdiven, Türkiye'de go oyunu ile ilgili güncel faaliyetler, haberler ve tartışmalar için dinamik bir platform oluşturmak ve makaleler yayınlayarak ülkemizdeki go ile ilgili bilgi birikimine katkı sağlamak amacı ile 2011 yılında kurulmuştur.

Gerek Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nin, gerekse Türkiye'deki diğer go derneği ve kulüplerinin web sayfalarında go hakkında giderek kapsamı artan bilgiler yer alsa da, go hakkında düzenli olarak makaleler yayınlayan ve go ile ilgili konular hakkında bilgileri ve fikirleri okuyucularına derli toplu bir şekilde ulaştırabilecek bir yayın organının bulunmaması bu blogun ortaya çıkış sebeplerinden bir tanesidir (bkz. bu konudaki makale). İlk bir yılı boyunca Merdiven yazarları tarafından yayınlanan çok sayıdaki makale ve haber sayesinde, blog amacına ulaşmıştır (bkz. bu konudaki makale) ve go oyunu konusunda Türkçe kaynak birikimine katkı yapmaya devam etmektedir.

Blog, iki ana kısımdan oluşmaktadır ve bu kısımlar amaçları ile birlikte aşağıda verilmiştir:
Haberler: Türkiye'de ve dünyada go oyunu hakkında güncel faaliyetlerin takip edilebilmesini ve en güncel haberlere ulaşılabilmesini sağlamak.
Makaleler: Go oyuncularının go ile ilgili konular, faaliyetler vb. hakkında görüşlerini paylaşabilecekleri makaleler yayınlamak.

Ayrıca, blog içerisinde yer alan "Türkiye'de Go" başlıklı kısımda, Türkiye'de yer alan go dernekleri, şehir kulüpleri, üniversite toplulukları ve go okullarının tanıtımı yapılmaktadır.

Merdiven, herhangi bir go derneği ya da topluluğu ile bağlantılı değildir, Türkiye'deki tüm go faaliyetleri ile ilgilenir ve tüm go oyuncularının bilgiye erişmesini sağlayacak bir platform yaratma amacı gütmektedir.

Merdiven içerisinde yayınlanmış olan makaleler, kaynak göstermek kaydı ile kullanılabilir.

Blogda makale yayınlama süreci ve yayınlanmış haber veya makalelere yorum yapma konusunda ilgili bağlantılarda bilgi verilmiştir.

Merdiven'deki gelişmelerden Google friend connect ile ya da Facebook sayfasına üye olarak anında haberdar olabilirsiniz.


Her türlü soru, öneri ve eleştiri için iletişim: merdivengo@gmail.com

Çağatay Tavşanoğlu
Merdiven Editörü