25 Ağu 2012

Merdiven 1 yaşında!

Geçtiğimiz sene yayımlanmaya başlayan Merdiven, 22 Ağustos 2012 itibari ile 1 yaşına bastı!

Açılış makalesinde de değindiğim gibi, Merdiven blogunun kurulma amaçları, go oyunu hakkında Türkçe yazılı materyal açığını kapatmak ve İnternet ortamında go oyuncularına yönelik düzenli bir yayın organı sağlamaktı. Kurulduğundan bu yana bir yıl içinde toplam 18 yazar tarafından oluşturulan 19 makale ve 44 haber sayesinde toplam 20.000'in üzerinde ve aylık ortalama 1.600 sayfa görünümüne erişmesi ile kısmen de olsa bu amaca ulaşıldığını düşünüyorum. Orijinal/çeviri makaleler ile güncel haberler ekleyerek bloga destek olan ve daha önce farklı sitelerde ya da kendi bloglarında yayınlanmış makalelerinin burada tekrar yayınlanmasına izin veren Merdiven yazarları olmadan bu amaca ulaşmak olanaksızdı. Bu nedenle tüm yazarlara desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

Bundan sonra da Merdiven blogu, kurulma amaçları doğrultusunda daha zengin içerikler ve daha geniş bir haber yelpazesi içerisinde yayınlarına devam edecektir. Blog hakkındaki her türlü olumsuz/olumlu eleştirinizi ve blogda görmek istediklerinize dair fikirlerinizi merdivengo@gmail.com e-posta adresinde göndererek paylaşabilirsiniz.

Merdiven go blogu, go oyunu ile ilgilenen herkese açıktır ve bloga gönderilen go oyunu hakkındaki haber ve makaleler genelde editoryal bir düzeltme sonrasında yayınlanmaktadır. Merdiven'de yayımlanmasını istediğiniz makale, kısa yazı, kulüp tanıtım yazısı, çeviri makale/haber, hatta go ile ilgili bir konu hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi merdivengo@gmail.com adresine bir e-posta mesajı ile gönderebilirsiniz (bkz. blog makale gönderme kuralları).

Merdiven'de yayınlanan haber ve makalelerden anında haberdar olmak için, Merdiven'in facebook sayfasına abone olabilir, Google Friend Connect aracılığı ile ya da e-postanız yoluyla bloga üye olarak içerik mesajları alabilirsiniz. İlgili bağlantılar sağdaki menüde yer almaktadır. 

Merdiven'in yayımlanmaya başlandığı günden bu güne kadar, Türkiye'de go oyunu ile ilgili güncel gelişmelerden go oyuncularını hızlı ve güvenilir bir şekilde haberdar etmeyi başardığını ve go hakkındaki Türkçe materyal gereksinimini orijinal ya da çeviri makaleler yayınlamak suretiyle kısmen de olsa gidermekte olduğunu düşünüyorum. Umarım Merdiven blogunu takip eden tüm izleyiciler de aynı düşüncededir.

Yeni haber, makale ve içeriklerle buluşmak üzere,

Saygılarımla,

Çağatay Tavşanoğlu
Merdiven editörü

2 yorum:

  1. Merdiven go oyuncularının içinde rahatça oynayabileceği geniş bir alan yarattı.

    İyi ki doğdun Merdiven ♪♫♪

    YanıtlaSil
  2. Tekrar eline sağlık Çağatay abi :)

    YanıtlaSil