17 Eyl 2016

7. Pandanet Avrupa Takım Go Şampiyonası başlıyor

Avrupa Go Federasyonu tarafından Pandanet desteği ile düzenlenmekte olan Avrupa Takım Go Şampiyonası 20 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan ilk karşılaşmalarla başlıyor.

Geçtiğimiz sezonlardan farklı olarak, Şampiyonanın 2016-2017 sezonunda 36 takım toplam dört ligde mücadele edecek. Türkiye ulusal go takımı, bu sene de B Liginde yer alacak ve güçlü rakiplerle karşılaşacak.

Bu sezon lig sayısının artırılması nedeniyle, Türkiye'nin de yer aldığı B Liginde sıralamada son iki sırada yer alacak olan iki takım doğrudan C ligine düşecek ve sondan üçüncü olan takım ise C Liginin birincisi ile play-off oynayacak. Geçtiğimiz sezon Türkiye ligde 7 puan elde ederek 12 takım arasında 9. olmuştu ve galibiyet sayısı averajı ile ligde kalmıştı.

Türkiye ulusal go takımının bu seneki kadrosu ise, Ağustos ayında Türkiye Go Oyuncuları Derneği tarafından düzenlenen milli takım seçme turnuvasının ardından şu şekilde oluştu: Emre Polat, Özgür Değirmenci, Fatih Sulak, Hüsrev Aksüt (kaptan), Bertan Bilen, Altan Kuntay, Birand Adal, Hakkı Burak Güner, Sercan Oruç, Hayri Kılıç, Doğaç Köse, Seval Altuğ.

Şampiyona sayfasına http://pandanet-igs.com/communities/euroteamchamps bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder