31 Tem 2016

61. Avrupa Go Kongresi Kapadokya'da gerçekleştirilecek

Avrupa'da 2017 yılının en büyük go etkinliği olan 61. Avrupa Go Kongresi, 22 Temmuz - 6 Ağustos 2017 tarihleri arasında Türkiye'de Kapadokya'da düzenlenecek.

Türkiye Go Oyuncuları Derneği (TGOD) ve Avrupa Go Federasyonu (AGF) tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte iki hafta boyunca çok sayıda go turnuvası ve faaliyeti yer alacak.

TGOD, kongreyi Türkiye'de düzenleme konusundaki isteğini 2013 yılında AGF'na başvuru yaparak resmileştirmiş, aynı sene AGF genel kurulunda 2017 kongresinin Türkiye'de gerçekleştirilme kararı alınmıştı.


Kerem Karaerkek St. Petersburg'da
2017 kongresi için kayıt alırken
Bununla birlikte, Türkiye'de geçtiğimiz seneden beri yaşanan saldırılar, 15 Temmuz darbe girişi ve daha sonrasındaki gelişmeler neticesinde, kongrenin Türkiye'de yapılıp yapılamayacağı konusu 2016 yılındaki AGF genel kurulunda yeniden tartışıldı ve diğer ülke temsilcilerinin TGOD temsilcisi Kerem Karaerkek'i desteklemesi ile 2017 Avrupa Go Kongresi'nin planlandığı şekilde Türkiye'de yapılması bir kez daha onaylandı.

Türkiye'de gerçekleştirilecek olan 61. Avrupa Go Kongresi'nin resmi ağ sayfası geçtiğimiz günlerde yayımlandı ve kongreye kayıtlar açıldı: http://www.egc17.com/, ayrıca kongrenin tanıtımı için de bir tanıtım videosu hazırlandı.

Kongre ile ilgili gelişmeleri Merdiven'den takip edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. selamlar, adres mi değişmiş burhaniye'de diye biliyordum.
    altuğ

    YanıtlaSil