20 Şub 2016

Türkiye Go Oyuncuları Derneği 2016 etkinlik takvimi açıklandı

Türkiye Go Oyuncuları Derneği (TGOD), 2016 yılında ulusal kapsamda gerçekleştirilecek olan go etkinliklerinin tarihlerini ve turnuvaların play-off puan sınıflarını açıkladı.

TGOD internet sitesindeki açıklamaya göre, bu sene ulusal seviyede yalnızca yedi turnuvanın tarihi netleşmiş durumda.

Türkiye'de 2016 yılı içerisinde 27-28 Şubat'ta İzmir'de Smyrna Go Turnuvası (2. sınıf), 23-24 Nisan'da Adana'da Adana Go Turnuvası (2. sınıf), 14-15 Mayıs'ta Ankara'da Hacettepe Go Turnuvası (2. sınıf), 1-2 Temmuz'da Çorum'da Hitit Go Turnuvası (3. sınıf), 27-28 Ağustos'ta İzmir'de İzmir Go Turnuvası (1. sınıf), Ekim ayında İstanbul'da Uluslararası İstanbul Go Turnuvası (1. sınıf) ve 17-18 Aralık'ta Ankara'da Alpar Kılınç Go Turnuvası (1. sınıf) gerçekleştirilecek. Ayrıca, açıklamada yaz kampı ile ilgili duyurunun daha sonra yapılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz senelerde farklı kentlerde ve farklı gruplar tarafından gerçekleştirilmiş olan birçok go turnuva organizasyonunun listede olmaması gerçekten üzücü. Ayrıca, geçtiğimiz sene de gerçekleştirilmemiş olan Türkiye Go Şampiyonası'nın bu sene de listede yer almaması, TGOD'nin Türkiye Go Şampiyonası'nı gözden çıkarmış olduğunu düşündürüyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz bir TGOD yönetim kurulu üyesi, bugüne kadar listede yer alan turnuvalardan başka bir turnuva düzenleme isteğinin kendilerine ulaşmadığını, ayrıca Türkiye Go Şampiyonası sisteminde yapılması planlanan değişikliklerden ötürü geçtiğimiz sene bu turnuvanın düzenlenemediğini belirtti.

Bu haliyle 2016 yılı etkinlik takviminin beklentilerin altında kaldığını söylemek yanlış olmaz. İleriki günlerde umarız daha çok go topluluğu 2016 yılında turnuva düzenleyeceğini açıklar ve Türkiye Go Şampiyonası sistemi bir an önce kurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder