15 Haz 2015

36. Dünya Amatör Go Şampiyonası sonuçlandı

Changhun Kim ödülünü Korsak Chairasmisak'dan alırken
36. Dünya Amatör Go Şampiyonası, 7-10 Haziran 2015 tarihlerinde Tayland'ın Bangkok kentinde düzenlendi. Uluslararası Go Federasyonu ve Tayland Go Derneği tarafından Kore Baduk Derneği'nin desteği ile organize edilen şampiyonada toplam 57 ülkenin temsilcisi mücadele etti.

Şampiyonayı, Kore'den Changhun Kim 8 turdaki tüm maçlarını galibiyetle bitirerek kazandı. Şampiyonada ikinciliği Çin'den Aohua Hu, üçüncülüğü Tayvan'dan Jyun-Fu Lai, dördüncülüğü ise Hong Kong'dan Chi Hin Chan elde etti.

Hayri Kılıç
Avrupa katılımcıları arasından en başarılı sonucu 5 galibiyetle 6. sırada yer alan Romanya'dan Cornel Burzo elde etti. Şampiyonaya Türkiye adına katılan Hayri Kılıç, üç masa galibiyeti ve bir bye puanı elde ederek sıralamada 46. oldu. Kılıç, Hindistan, Peru ve Azerbaycan temsilcilerine karşı galibiyet elde ederken, Kıbrıs, İspanya, Yeni Zelanda ve Arjantin temsilcilerine karşı kaybetti.

Dünya Amatör Go Şampiyonası, bu sene ilk kez Japonya, Kore ve Çin dışında bir ülkede düzenlendi. Tayland, her ne kadar go oyununda bu üç ülke kadar yol katetmiş olmasa da, son dönemde ülkede yaşanan bir "go patlaması" ile gündeme geldi. Özellikle işadamı Korsak Chairasmisak'ın ülkedeki go faaliyetlerine vermiş olduğu sınırsız destek, Tayland'ı Uzakdoğudaki önemli go merkezlerinden birisi haline getirdi. Şampiyona'ya da desteğini esirgememiş olan Chairasmisak, şampiyonadaki birincilik ödülü dahil çok sayıda ödülü verme onuruna layık görüldü.

Şampiyonanın ayrıntılı sonuç listesi, fotoğrafları ve diğer ayrıntılarına, Pandanet'in şampiyona sayfasından ulaşabilirsiniz: http://www.pandanet.co.jp/event/worldama2015/outline_e.htm

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Blogunuz gerçekten çok keyifli severek takip ediyoruz full indir 'mek için oyun siteleri ararken karşılaştığım blogunuzu sık kullanılanlara ekledim, bloguma'da beklerim.

    YanıtlaSil