13 Mar 2015

2015 yılının Avrupalı profesyonel oyuncuları belli oldu

Mateusz Surma (solda) ve Ilya Shikshin (sağda)
Avrupa Go Federasyonu tarafından 6-8 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenen 2. Avrupa Profesyonel Go Oyuncusu Elemelerinde rakiplerini geçerek ilk iki sıralamayı elde eden Mateusz Surma ve Ilya Shikshin, profesyonel go oyuncuları olmaya hak kazandı.

Mateusz Surma, Polonyalı 18 yaşında bir lise öğrencisi. Go oyununa 6,5 yaşında başlamış olan ve 14 yaşından itibaren birçok kez Kore'de go okullarında bulunmuş olan Surma, toplam 3 kez Avrupa Gençler Şampiyonasını kazanırken, geçtiğimiz sene ise Avrupa Go Şampiyonasında 3. olmuştu. 

Ilya Shikshin ise Rus 23 yaşında bir üniversite öğrencisi. Go oyununa 5 yaşında başlamış olan Shikshin, 5 kez Rusya şampiyonluğunu, 3 kez de Avrupa şampiyonluğunu kazanmıştı. Shikshin'in ayrıca Avrupa Takım Go Şampiyonlarında 2 kez ve Avrupa Eşli Go Şampiyonasında ise bir kez şampiyonluğu bulunuyor. 

Bu seneki elemelere seviyeleri 7d ve 6d olan toplam 16 Avrupalı go oyuncusu katıldı. Geçtiğimiz sene, Pavol Lisy ve Ali Jabarin aynı elemelerden çıkarak Avrupa Go Federasyonunun ilk profesyonel oyuncuları olmuşlardı.

Elemeler ile ilgili ayrıntılara, eşleştirmelere ve sonuçlara Avrupa Go Federasyonunun pro elemeleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Avrupa Go Federasyonu İnternet sayfası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder