4 Nis 2014

Avrupa Takım Go Şampiyonasında Türkiye bir üst gruba çıktı

Türkiye ulusal go takımı, Avrupa Takım Go Şampiyonası'nda C grubunda grup maçları bitmeden 2 tur önce liderliği ve bir üst gruba çıkmayı garantiledi.

1 Nisan 2014 tarihinde IGS'de (İnternet Go Sunucusu) oynanan karşılaşmalar sonucunda Bulgaristan'ı 3-1 mağlup eden ulusal takım, puanını 18'e çıkardı ve en yakın rakipleri olan olan İsviçre, Birleşik Krallık ve İspanya ile 5 puan farkı yakaladı. Böylece, C grubundaki liderliğini garantileyen Türkiye, 2014-2015 sezonunda B grubunda mücadele etme hakkını elde etmiş oldu.

Bulgaristan karşılaşmasında, ulusal takım oyuncularından Hüsrev Aksüt, Tuğkan Eren ve Hakkı Burak Güner terkle galibiyet elde ederken, Bertan Bilen 11,5 puan farkla rakibine yenildi. Karşılaşmaların kayıtlarına aşağıdaki bağlantılardan (.sgf dosyası) ulaşabilirsiniz:

Mladenova-Aksüt
Gospodinchev-Bilen
Savchovsky-Eren
Varbanov-Güner

Avrupa Takım Go Şampiyonası ilk olarak 2010-2011 sezonunda düzenlendi. Şampiyonada 2011-2012 sezonundan beri C grubunda mücadele eden Türkiye ulusal go takımı, şampiyonaya katıldığı ilk sezonu 4. sırada tamamlamış, geçtiğimiz sene gerçekleşen 2012-2013 sezonunda ise Slovakya ve Slovenya ulusal takımlarının ardında 3. sırada yer almıştı.

Ulusal go takımımızı bu başarısından ötürü tebrik ediyor ve bir sonraki sene daha güçlü oyunculardan kurulu B grubundaki mücadeleleri için şimdiden başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder