20 May 2013

Avrupa Takım Şampiyonası: Türkiye 2 Bulgaristan 2

Ulusal takımızın C grubunda mücadele ettiği Avrupa Takım Go Şampiyonası grup evresi, IGS'de 9. hafta yapılan karşılaşmalar ile sona erdi. Türkiye ulusal go takımı, son maçında görece zayıf rakibi Bulgaristan karşısındaki maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrılarak, C grubunu Slovakya ve Slovenya'nın ardından 3.lük ile bitirdi. 

Kıvanç Doğanay ve Altan Kuntay maçlarını galibiyetle bitirirken, Hüsrev Aksüt'ün rakibine karşı kaybetmesi ve Eren Kurter'in maçına çıkamaması nedeniyle hükmen yenilmesi, ulusal takımımızın maçtan beraberlikle ayrılmasına neden oldu. 

Grubumuzu birinci sırada tamamlayan Slovakya, bir sonraki sezonda B grubunda mücadele etmeye hak kazandı. Grubu ikinci sırada bitiren Slovenya ise B grubuna çıkabilmek için, bu grubu sondan ikinci sırada bitiren İsviçre ile play-off mücadelesi yapacak. Bu maçı kaybeden taraf, seneye C grubunda bizim rakibimiz olacak.

A grubunu ilk 4 sırada bitiren Rusya, Çek Cum., Ukrayna ve Macaristan ise Temmuz ayında Polonya'da düzenlenecek olan Avrupa Go Kongresi'nde finallerde mücadele edecek ve bu sezonun Avrupa Takım Go Şampiyonu tahta üzerindeki karşılaşmalarla belirlenecek.

Türkiye-Bulgaristan maç kayıtlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder