18 Ara 2013

20. Alpar Kılınç Go Turnuvası sonuçlandı

Emre Polat (5d)
14-15 Aralık tarihlerinde Ankara'da düzenlenen 20. Alpar Kılınç Go Turnuvası'nı Emre Polat (5d) tüm maçlarını alarak kazandı. Turnuvada, Tuğkan Eren (2d), Hüsrev Aksüt (3d) ve Özgür Değirmenci (1d), dörder galibiyetle 2.,3. ve 4. oldular. Turnuvada beşer galibiyeti olan oyunculara da ayrıca ödüller verildi.

ODTÜ Alpar Kılınç Go Topluluğu ve Türkiye Go Oyuncuları Derneği işbirliği ile düzenlenen turnuvaya Türkiye'nin farklı kentlerinden toplam 133 go oyuncusu katıldı. Turnuva, Türkiye'deki en kalabalık kadın oyuncu (30 kişi) ve başlangıç seviyesi (15-30 kyu) oyuncunun (63 kişi) katıldığı turnuva oldu. Toplam katılımcı sayısına göre Türkiye'de bu güne kadar gerçekleştirilen 2. en kalabalık turnuva olmasının yanında, Ankara'da düzenlenen en kalabalık turnuva rekorunu da kırdı (bkz. Türkiye Go Turnuva İstatistikleri).

2013 yılının en başarılı go oyuncularından Emre Polat, bu turnuvayı da kazanarak, 2013 yılında katıldığı (play-off turnuvası hariç) altı turnuvanın altısından da birincilik elde etmiş oldu. Emre Polat'ın Avrupa Go Veritabanındaki sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Turnuvada uzun süreli tur zamanı gecikmeleri ve diğer bazı organizasyon sorunları yaşandı. Buna karşın, birçok go oyuncusunun ilk turnuvası olması, yüksek seviyeli oyuncular arasındaki play-off'a kalabilme rekabeti ve yüksek katılımcı sayısı, 20. Alpar Kılınç Go Turnuvasının çoğu oyuncu için zevkli ve heyecanlı bir turnuva olmasını sağladı. Turnuva sırasındaki sorunlar ile ilgili olarak organizasyon komitesinden Abdullah Kaplan turnuva sonrası facebook üzerinden yaptığı açıklamada "...Maalesef bazı eksikliklerimiz oldu turnuva sırasında fakat görüşler ve doldurulan anketler genel olarak güzel bir turnuva olduğunu gösteriyor. Sizden gelen geri bildirimleri de dikkate alıp seneye daha iyi çalışılmış bir organizasyonla karşınıza çıkmaya çalışacağız" dedi.

Turnuva fotoğraflarına facebook albümlerinden ulaşabilirsiniz: 1 2

Turnuva tam sonuç listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder