20 Şub 2012

7. Ulusal Hacettepe Go Turnuvası

Hacettepe Üniversitesi Go Topluluğu tarafından düzenlenen Hacettepe Go Turnuvası'nın yedincisi, 10-11 Mart 2012 tarihinde Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Yerleşkesi'nde Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nin desteği ile düzenlenecek. Turnuva, üç yıl önce Türkiye'de ilk kez yine bir Hacettepe turnuvasında uygulanan "Ing süre sistemi" ile 6 turlu olarak gerçekleştirilecek.


Ing süre sistemi, Japon byo-yomi ve Kanada ek süre sistemleri ile birlikte Avrupa Go Federasyonu'nun turnuvalarda uygulanmasına izin verdiği üç ek süre sisteminden birisi. Bu süre sisteminde, oyuncuların belirli bir düşünme süresini takiben, Japon byo-yomi kuralındaki gibi kısa bir süre içerisinde bir taş koyma zorunluluğu ya da Kanada süre sistemindeki gibi belirli bir sürede belirli sayıda taş koyma zorunluluğu yok. Ing sisteminde, ana süreyi tamamlayan oyuncu, daha önceden belirlenmiş sayıda taşı rakibine vermek suretiyle ek bir süre satın alabiliyor, bu ek süreyi de bitirirse ikincisini aynı yolla satın alabiliyor. Hacettepe Turnuvası'nda uygulanacak süre sistemi ise 45 dk. ana düşünme süresi + 3 adet 10 dk.'lık Ing süresi  (her biri 2 taş ile satın alınabilen) şeklinde olacak. Üç Ing süresi satın almış olan oyuncu, süresinin sona erdiğinde oyunu zaman ile kaybetmiş sayılacak.

Turnuva mekanı
Hacettepe Turnuvası bu sene, geçtiğimiz senelerden farklı olarak, Beytepe Yerleşkesi içerisinde yer alan Beycafe'de gerçekleştirilecek. Daha önceki turnuvalar, üniversitenin öğretim üyeleri ya da asistan yemekhanelerinden birinde düzenlenmişti. Bu seneki turnuva mekanının orijinal masa tasarımlarına ek olarak turnuva mekanının hemen yakınındaki başka bir salonda, go oyuncularının tur aralarında ve diğer boş vakitlerinde langırt, playstation, bilgisayar ve atari oyunları, bilardo, tavla, kağıt vb. oyunları oynayarak zevkli zaman geçirebilecekleri başka bir salon daha bulunmakta. Bu seneki turnuva mekanı, turnuva süresince yiyecek ve içeceğe ulaşma olanağının bulunması bakımından da avantajlı.

Turnuva ile ilgili diğer ayrıntılara turnuva sitesinden ulaşabilir, aynı site üzerinden turnuvaya önkayıt yaptırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder