18 May 2017

Avrupa Takım Şampiyonası: Türkiye 1 Polonya 3

Avrupa Takım Go Şampiyonası'nın son turunda, B liginde mücadele eden Türkiye ulusal go takımı 16 Mayıs 2017 tarihinde oynanan karşılaşmada Polonya'ya 3-1 mağlup oldu.

Geçtiğimiz tur A ligine çıkmayı garantilemiş olan Polonya takımının görece zayıf oyuncuları ile çıktığı karşılaşmada, dördüncü masada yer alan Hakkı Burak Güner rakibini terk ile yenerken, ilk üç masadaki oyuncular olan Özgür Değirmenci, Hüsrev Aksüt ve Altan Kuntay rakiplerine karşı küçük puan farkları ile kaybettiler.

Türkiye'nin maçı kaybettiği durumda ligden düşme riski olsa da, ligin son haftasının bir diğer maçında ligden düşme sınırında yer alan Belçika ve Slovakya'nın 2-2 berabere kalmış olması, Türkiye'nin 1 averaj fark ile ligde 9. durumda kalmasını sağladı. Bu sayede, Türkiye bir sonraki sezon da B liginde mücadele etme hakkı kazanırken, Slovakya C ligine düştü. Belçika ise C liginin birincisi Norveç ile play-off maçı oynayacak.

Bu sene iki takımın ligden düşeceği ve bir takımın play-off oynayacağı B liginde çok sayıda güçlü takım arasında 9. olarak kıl payı da olsa ligde kalmayı başaran Türkiye ulusal go takımını mücadelesi için tebrik ediyoruz.

B Ligindeki puan durumu için buraya tıklayınız.

Türkiye-Polonya karşılaşmasının oyun kayıtlarına (.sgf) aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Değirmenci (2d) - Jurkiewicz (1d) 0-1 (0,5 puan)
Aksüt (2d) - Cieslak (1d) 0-1 (7,5 puan)
Kuntay (2d) - Marczak (1k) 0-1 (2,5 puan)
Güner (1k) - Domanski (4k) 1-0 (terk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder