25 Ara 2016

2017 Avrupa Go Kongresi Almanya'ya alındı!

Avrupa Go Federasyonu (AGF), daha önce Soçi'de düzenleneceğini duyurduğu 2017 Avrupa Go Kongresi'nin Oberhof'da (Almanya) gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Türkiye'nin kongre organizasyonundan çekildiğini açıklaması üzerine alınan Soçi kararı, Avrupa genelinde yaygın olumsuz tepkiler ile karşılanmıştı. 

Özellikle kararın yönetim kurulunun 4 pozitif 3 negatif oyu ile alınmış olması, Rusya vizesi almada yaşanan sorunlar ve kongrenin iki sene üst üste aynı ülkede düzenlenecek olması yönündeki eleştiriler üzerine, AGF yönetim kurulu üye ülkeler arasında bir anket düzenledi. 

Kongreyi düzenlemeye aday iki kent olan Soçi ve Oberhof'un yarıştığı anketin sonuçları, çoğu ülkenin Oberhof'a oy vermesi ile sonuçlandı. Oberhof ve Soçi organizasyon komitesinin de anlaşması ile AGF yönetim kurulu daha önceki kararından geri adım atarak 2017 Avrupa Go Kongresi'nin Oberhof'da düzenlenmesine karar verdi.

Türkiye'nin kongre organizasyonundan geri çekilme süreci ve AGF'nun Soçi kararına ilişkin Merdiven haberi için: https://merdivengo.blogspot.com.tr/2016/12/turkiye-2017-avrupa-go-kongresi.html

AGF'nun Oberhof açıklaması için: http://www.eurogofed.org/index.html?id=95

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder