8 Kas 2014

Avrupalı profesyoneller 11inci Sankei Turnuvasına katıldı

Pavol Lisy ve Ali Jabarin Japonya'da
Avrupa Go Federasyonunun 2014 yılındaki profesyonel go oyuncusu elemelerini kazanarak Avrupa'nın kendi belirlediği ilk profesyonel go oyuncuları olan Pavol Lisy (1p) ve Ali Jabarin (1p), Japonya'da eleme usulü ile düzenlenen ve profesyonel ve amatör oyunculara açık olan 11. Sankei Go Turnuvasına katıldılar.

Japonya'ya geldiklerinden beri yaptıkları dostluk maçlarında, Lisy birçok yerel genç profesyonel oyuncuya karşı kazanırken, Jabarin ise turnuvadan önce yaptığı maçlarda hiçbir galibiyet elde edememişti.


Pavol Lisy - Yuki Satoşi

Turnuvanın ilk turunda çok tecrübeli bir oyuncu olan ve halihazırda Japonya'da bir unvan sahibi olan Yuki Satoşi (9p) ile karşılaşan Lisy, 8,5 puanla oyunu kaybederek turnuvanın ilk turda elendi. Buna karşın, Jabarin ilk turda karşılaştığı Saito Tadaşi'yi (8p) 8,5 puanla yenerek ikinci tura çıktı. İkinci turda ise Nakano Yasuhiro (9p) ile karşılaşan Jabarin, bu maçtan 3,5 puanla yenik ayrılarak turnuvadan elendi.


Saito Tadaşi - Ali Jabarin


Pavol, Jabarin'in oyununu analiz eden Japon proları izlerken, "Avrupa gosunun, dezavantajlı bir açılış sonrası eşitliği yeniden yakalayabilmede iyi olduğunu ancak oyun sonu becerilerinde çok eksik olduğunu" fark ettiğini söyledi. Jabarin ve Pavol, Sankei Go Turnuvasında kaybettikleri maçlar dahil olmak üzere, Japonya'da kaybettikleri maçların birçoğunda oyun sonunda mağlup duruma düştüler. Bununla birlikte, her iki oyuncu da kendilerinden beklenenin ötesinde bir performans göstererek Japonya'da Avrupa'daki go hakkında iyi bir izlenim bıraktılar.

Nakano Yasuhiro - Ali Jabarin

Sankei Go Turnuvası, Japonya'da Kansai Go Derneği tarafından 2005 yılından beri düzenlenmekte. 11. Sankei Go Turnuvası ise, Pavol Lisy ve Ali Jabarin'in katıldıkları ilk resmi profesyonel go turnuvası oldu. Her iki oyuncu turnuvadan elendikten sonra Pekindeki eğitimleri için Çin'e geri döndüler.



Kaynaklar:
http://eurogotv.com/index.php?menu=News&archief=1414426205
http://eurogotv.com/index.php?menu=News&archief=1414089505
http://senseis.xmp.net/?SankeiProAma
https://forums.online-go.com/t/pavol-lisy-ali-jabarin-the-first-two-european-go-pros-in-japan-exchange-match-japan-vs-europe-23rd-27th-oct-2014/2303

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder