14 Nis 2013

2013 Türkiye Play-off Turnuvasını Hüsrev Aksüt kazandı

Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nin düzenlediği ve ülkemizi yurtdışındaki go müsabakalarında temsil edecek oyuncuların belirlendiği Türkiye Play-off Turnuvası 2 Mart 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Turnuvada 2012 yılı içerisinde play-off puanı dağıtan turnuvalarda en çok puanı toplamış olan 8 oyuncu mücadele etti. Turnuvada oynanan maçların sonucunda Hüsrev Aksüt, karşılaştığı üç rakibini de yenerek birinci oldu, ikinciliği ise finalde Aksüt'e karşı kaybeden Bertan Bilen elde etti.

Turnuvanın tüm sonuçlarını aşağıda bulabilirsiniz:

1. Tur:
Hüsrev Aksüt (2d) - Altan Kuntay (1d) 1-0
Bertan Bilen (2d) - Emre Bektöre (1d) 1-0
Emre Polat (5d) - Fatih Sulak (2d) 1-0
Özgür Değirmenci (2d) - Mehmet Barış Albayrak (1d) 1-0

2. Tur:
H. Aksüt - Ö. Değirmenci 1-0
B. Bilen - E. Polat 1-0
F. Sulak - E. Bektöre 1-0
M.B. Albayrak - A. Kuntay 1-0

3. Tur:
H. Aksüt - B. Bilen 1-0
E. Polat - Ö. Değirmenci 1-0
F. Sulak - M.B. Albayrak 1-0
A. Kuntay - E. Bektöre 1-0

Turnuva sonuçları sonrasında oyuncuların elde ettikleri sıralamaya göre kazandıkları puanlar, geçmiş yıllardaki puanlarına eklenecek ve ülkemizi Dünya Amatör Go Şampiyonası ve Kore Başbakanlık Kupasında temsil edecek oyuncular belli olacak. Temsilciler konusunda TGOD tarafından açıklama yapıldığında burada duyurulacaktır.

3 yorum:

  1. "Turnuvada 2012 yılı içerisinde play-off puanı dağıtan turnuvalarda en çok puanı toplamış olan 8 oyuncu mücadele etti."

    Kesinlikle bilinçli olarak yalan söylenmiş bir ifadedir. 2012 yılında en yüksek puanı toplayan 8 oyuncu davet edilmemiş ve arasında gerçekleştirilmemiştir. Turnuva "yeri ve tarihi daha önce ilan edilmeden" sözde "örnek" diğer pyuncuların da 3 maymunu oynayan politik tavırlarıyla "gizli" olarak gerçekleştirilmiştir.Bu turnuva egolarını tahta başında dindiremeyenler sayesinde perde arkası oyunları ve masabaşı düzenbazlıklaıyla gerçekleştirilmiştir.

    Yukarıdaki ifadeden Go oyunu hakkında haber yayınlamak amaçlı üretilmiş BU SİTENİN, Türkiye'de Go'nun kurumsal olarak gelişmemesi için maksimum çabayı gösteren Türkiye Go Oyuncuları Derneği yönetim kurulunun politik, anti kamusal, sorumsuz, hukuksuz ve keyfi kararlarına YARDAKÇILIK yaptığı aşikardır.

    İnsanların sessizliğinden beslenmek ancak ezik ve şahsiyetsiz insanlara mahsustur. Büyük ihtimal bu yorum da kaldırılır.

    YanıtlaSil
  2. Sayın "Adsız",

    Merdiven blogu herhangi bir kurumun hizmetinde değildir ve tarafsız haber yayınlama hedefini gütmektedir. Okuyucularının hakaret içermeyen yorumlarına her zaman açıktır ve kurulduğu günden bugüne dek spam amaçlı birkaç mesaj dışında hiçbir okuyucu mesajı buradan silinmemiştir.

    Play-off turnuvasının TGOD tarafından herhangi bir yerde ilan edilmemiş olduğu doğrudur, nitekim Merdiven blogunda ben de önceden duyurusunu yayınlamak isterdim. Bu haber de, herhangi daha önce yayınlanmış bir habere ya da duyuruya dayanmamaktadır, doğrudan Avrupa Go Veritabanı'na yüklenen sonuçlardan üretilmiştir.

    Haberin içerisinde kasıtlı olarak yanlış yazılan birşey bulunmamaktadır. Play-off turnuvasına katılacak oyuncuların belirlenmesi standart bir süreçtir, yıl içerisinde en yüksek puanı toplayan oyuncular sıra ile turnuvaya çağrılmaktadır. Bununla birlikte, geçmişten beri, turnuvaya katılamayacak durumda olan oyuncuların yerine puan sıralamasında bir altta yer alan oyuncuların çağırılması durumu da söz konusu olabilmektedir. Bu seneki turnuvada da bu yönde bir olay gerçekleşmiş olabilir, bunu ne yazık ki TGOD yönetim kurulu turnuvaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamış olduğundan bilemiyoruz.

    Mesajda değindiğiniz iddialarla ilgili olarak ise, sizin, bir başkasının ya da TGOD yönetim kurulunun söyleyeceği şeyler var ise konunun burada dikkate alınacağından şüpheniz olmasın.

    YanıtlaSil
  3. Sonuçları Avrupa Go Database'inden girerek buraya yazıyorsanız ! Yine Avrupa Go federasyonundan 2012 turnuva sonuçlarına bakıp hangi oyuncular kaç puan toplamışlar onlara da bakıp "En yüksek puan toplayan 8 oyuncuyu görebilirsiniz" ki zaten TGOD forum da play off puanı toplamları zaten ilan edilmiş. Ve bunu bildiğiniz halde "en yüksek puanı toplayan 8 oyuncu mücadele etti " ifadesini değiştirmiş değilsiniz.

    Art niyetli bir yalana ancak bu kadar kıvrak dans hareketleri ile kılıf uydurmaya çalışılabilir. Türkiye Go'su sizler gibi politik ve sorumsuz insanlardan 17 yıldır kurtulamadı gitti.

    YanıtlaSil