16 Oca 2012

Türkiye Go Ligi 2012 sezonu başlıyor


2008 yılından beri devam eden Türkiye Go Ligi heyecanı, kısa süre içerisinde yeniden başlayacak. Türkiye Go Ligi organizasyon komitesinin son yaptığı duyuruya göre, 25 Ocak 2012 tarihine kadar ön kayıtlar uzatıldı, ve ligin bir an önce başlayabilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması amacıyla, ilgilenen go oyuncularının bu tarihten önce önkayıtlarını yaptırmaları bekleniyor.


Türkiye Go Ligi, gönüllü go oyuncularının Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nin desteği ile sürdürdüğü İnternet temelli bir organizasyon. Daha önceleri Kseido Go Sunucusu'nda (KGS) her hafta bir maç olarak yürütülen lig sisteminin, bu sene İnsei tarzı bir lig şeklinde olacağı belirtildi. Öyle anlaşılıyor ki, yeni sistemde karşılaşmalar daha önce olduğu gibi KGS üzerinden oynanacak ancak maç sayısı daha fazla ve zamanlamaları daha serbest olacak.


Türkiye Go Ligi'nin, daha önceki sezonlarda go oyuncularının her yeni sayısının merakla yayınlanmasını beklediği TGL Times isimli "yarı ciddi" İnternet gazetesinin 2012 sayılarını da beraberinde getireceğine hiç kuşku yok. Gerçekten de, bu seneki TGL Times ekibinin organize olmaya başladığını ilgili forumlardaki mesajlaşmalardan takip edebiliyoruz.


Türkiye Go Ligi organizasyon komitesinden yapılan son duyuru aşağıdaki şekilde:


"Merhaba,
Uzun bir aradan sonra Türkiye Go Ligi yeniden başlıyor. Ligin yapısı ve organizasyonunda bazı değişiklikler olacak. Insei(*) tarzı bir lig gerçekleştirmeyi istiyoruz. Bu şekilde aynı rakiple birden fazla maç yapmak mümkün olacak. Ayrıca sıralama alınan puana göre değil kazanma yüzdesine göre belirlenecek. Ayrıca üst seviye oyuncuların birden fazla oyuncuyla yapacağı smültane maçlar olacak. Ligin kuralları ve yapısına ilişkin ayrıntılı bilgi internet sitesinde yayınlanacak.

Daha önceki lig organizasyonlarında lig ücretinin toplanmasında yaşanan sıkıntı ve buna bağlı aksilikler pek çok soruna neden oldu. Pek çok oyuncunun lige kayıt yaptırdıktan sonra lig ücreti yatırmayıp bir miktar maç yaptıktan sonra ligden ayrıldığını gördük. Bu hem diğer oyuncuların motivasyonunu kırmış hem de ligin finanse edilmesini zorlaştırarak organizasyonu yürüten arkadaşların maddi ve manevi olarak yıpranmasına yol açmıştır. Bunun sonucunda artık kimse TGL'yi düzenleme işiyle uğraşmak istemedi. Bütün bu sebeplerle, 2012 yılı TGL'nin öncekilerden diğer bir farkı lige sadece lig ücretini yatıran oyuncuların katılabilecek olmasıdır. Bu konuda herhangi bir esneklik göstermemek gerekiyor. Lige katılmak isteyen öğrencilerin 30 TL, öğrenci olmayanların ise 50 TL'yi 25 Ocak 2012 tarihine kadar Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nin aşağıda yazılı hesabına yatırması gerekmektedir.

Türkiye İş Bankası-Meşrutiyet Şubesi- IBAN: TR190006400000142130673196. (İsim-Soyad ve TGL şeklinde belirtiniz.)

Notlar:
(*) Bilgi için: http://insei-leauge.com/About.php

İnsei ligi oda erişimi: Sadece insei ligi için KGSde verilen derslere erişim hakkını kapsamaktadır."


Türkiye Go Ligi hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.turkiyegoligi.com/ adresinden ulaşabilir, aynı sitede şu ana kadar önkayıt yaptırmış olan go oyuncularının listesine de göz atabilirsiniz.

1 yorum:

  1. önkayıt yaptırmak için
    iletisim@turkiyegoligi.com
    adresine isim, soyad, kgs kullanıcı adı ve seviyenizi içeren bir mesaj atmanız gerekiyor

    YanıtlaSil