28 Eyl 2011

11. İstanbul Go Turnuvası’nı Ali Jabarin kazandı


11. Uluslararası İstanbul Go Turnuvası, 24-25 Eylül 2011 tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Fındıklı Kampüsü’nde boğaz kıyısındaki turnuva mekânında düzenlendi. Turnuva, dört ülkeden ve 15 şehirden toplam 104 katılımcısı ile Türkiye’de düzenlenmiş olan en kalabalık turnuvalar arasındaki yerini aldı.

Turnuva öncesi ve sonrasında düzenlenen çalıştaylarda meraklı go oyuncularına dersler vermiş olan Koreli profesyonel go oyuncusu Kim Hyun-sub (3p) da turnuva boyunca amatör go oyuncularının isteklerini hiç kırmayarak öğretici oyunlar oynadı, maçları yorumları ve soruları cevapladı.

Ali Jabarin ödülünü alırken
Boğaza nazır go oynamak...
Turnuvaya İsrail’den katılan 17 yaşındaki genç oyuncu Ali Jabarin (5d), tüm maçlarını kazanarak 11. İstanbul Go Turnuvası’nda birinci oldu. Aslında Jabarin için turnuva kazanmak çok da yeni bir şey değil; gerçekten de kendisi 2009 Avrupa Gençler (18 yaş altı) Şampiyonu unvanına sahip ve 2007-2009 yılları arasında İsrail Go Şampiyonası’nı üç kez üst üste kazanma başarısını da göstermiş bir oyuncu. Her ne kadar Jabarin’in Avrupa Go Federasyonu seviyesi 6d olsa da, seviyesi 4d ve üzerinde altı oyuncunun katılmış olduğu İstanbul Go Turnuvası’nda kendisinin tüm rakiplerini yenerek birinci olması yine de çok başarılı bir sonuç.

Turnuvanın ikinci, üçüncü ve dördüncülüğünü ise sırasıyla Lazar Manojloviç, Nikola Mitiç ve Mijorad Stankoviç elde etti. Üç oyuncunun da ortak özelliği 5d seviyesinde olmaları ve turnuvaya Sırbistan’dan katılmaları. Alman kadın oyuncu Judith Conradi ise 2d seviyesinde olmasına karşın kendisinden güçlü rakipleri ardında bırakarak turnuvanın beşinciliğini elde etti. Turnuvadaki en başarılı Türk oyuncu ise sekizinci olan Bertan Bilen (2d) oldu.

Turnuva sonuçları ile ilgili diğer ayrıntılara http://www.istanbulgo.org/terr/result2011-tr.html adresinden, turnuvanın tüm sıralı listesine ise buradan ulaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder