18 May 2016

11. Hacettepe Go Turnuvası sonuçlandı

Fatih Sulak
Hacettepe Üniversitesi Go Topluluğu tarafından 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen 11. Hacettepe Go Turnuvası'nı Fatih Sulak (2d) tüm rakiplerini yenerek kazandı.

Beş tur üzerinden gerçekleştirilen turnuvada, Tuğkan Eren (2d) 4 galibiyetle ikinci olurken, üçer galibiyetli oyunuclar arasından Birand Adal (2d) ise üçüncülüğü elde etti.


Turnuvada çoğunluğu Ankara'dan olmak üzere toplam 75 go oyuncusu mücadele etti.




Çok sayıda genç oyuncu da turnuvada yer aldı. Turnuvanın savaşçı ruh ödülüne Bilgesu Resenerol (20k), en başarılı kadın oyuncu ödülüne Hayrunissa Kılınç (20k), en başarılı genç oyuncu ödülüne ise Eray Erkut (18k) layık görüldü. Turnuvanın yan etkinliği olarak gerçekleştirilen 9x9luk mini turnuvanın grup birincilerine de ödül verildi.


Turnuva sırasında Emre Polat (4d), 2. turda Tuğkan Eren'e, 4. turda da Fatih Sulak'a karşı oynadığı karşılaşmaları, rakipleri ile birlikte yorumladı ve izleyicilerin oyundaki hamleler ile ilgili sorularını yanıtladı.

Turnuva tam sonuç listesine Avrupa Go Veritabanının turnuva sayfasından ulaşabilirsiniz. Turnuva fotoğraflarına ise turnuvanın facebook albümünden göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder