14 Kas 2013

Avrupa Takım Şampiyonası: Türkiye 3 İsviçre 1

Türkiye ulusal go takımı, 12 Kasım 2013 tarihinde oynanan Avrupa Takım Go Şampiyonası 2013-14 sezonundaki üçüncü maçında İsviçre'yi 3-1 mağlup etti. Bu galibiyetle, ulusal takımımız puanını 6'ya yükselterek Birleşik Krallık ile birlikte C grubundaki liderliğini paylaştı. Grubun en güçlü takımlarından birisi olan İsviçre'ye karşı alınan bu galibiyet, Türkiye'nin grup sıralamasında ilk ikiye girme olasılığını oldukça artırdı.

Ulusal takımda birinci masada yer alan Emre Polat, güçlü rakibi John Walch'a karşı kaybederken, diğer üç masada yer alan oyuncularımız Hüsrev Aksüt, Özgür Değirmenci ve Altan Kuntay rakiplerine karşı üstünlük sağladı.



Türkiye-İsviçre karşılaşmasında oynanan maçların kayıtlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Polat-Walch
Aksüt-Koch
Değirmenci-Mazille
Kuntay-Aubelle

Ulusal go takımımız bir sonraki turda (3 Aralık'ta), grubun en güçlü ekibi olan Birleşik Krallık ile karşılaşacak. Grupta şu anda liderliği paylaştığımız İngilizlerle yapılacak olan bu karşılaşma, C grubunda ilk ikiye kalma ve grup liderliği açısından her iki ülke için de kritik öneme sahip.

ATGŞ C Grubu sonuçları ve puan durumu

Avrupa Takım Go Şampiyonasında, sezon sonunda bir üst gruba çıkabilmek için öncelikle grubu birinci sırada bitirmek yeterli. Grupta ikinci sırayı alan ülke ise, üst grupta küme düşen bir takım ile eleme mücadelesine girmek zorunda. Bu mücadelenin sonunda galip gelen bir sonraki sezonda üst grupta yer alırken, mağlup olan alt grupta oynuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder