3 Eyl 2013

8. İzmir Go Turnuvası sonuçlandı

İzmir'de Ege Üniversitesi yerleşkesinde 31 Ağustos - 1 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenen 8. İzmir Go Turnuvası, İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Adana gibi şehirlerden ve Japonya'dan toplam 72 katılımcının 4 ayrı kategoride mücadele ettiği çekişmeli maçlara sahne oldu.

Go oyunundan elde edilen kazanımlara atıf yaparak adlandırılan ve aynı zamanda godaki seviye düzeyini de gösteren dört kategoride dereceye giren oyuncular şu şekilde sıralandı:


Aydınlanma kategorisi (3d-1d): 1. Özgür Değirmenci, 2. Altan Kuntay, 3. Hüsrev Aksüt
Uzun Bir Yaşam kategorisi (1k-6k): 1. Veysel Özbudak, 2. İlyas Tangüler, 3. Doğukan Sarıkaya
Hayat Dersi kategorisi (7k-12k): 1. Özge Yıldırım, 2. Seval Altuğ, 3. Özgür Erdoğan
Güzel Arkadaşlıklar kategorisi (13k-20k): 1. Hasan Alsancak, 2. Nihat Demirkol, 3. Bawer Bilgiç

Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nin birinci sınıf turnuvaları arasında yer alması nedeniyle Aydınlanma kategorisinde yer alan 16 oyuncu play-off puanı alabilmek amacıyla kıyasıya mücadele etti. Türkiye'de düzenlenmekte olan tek kategorili turnuva olan İzmir Go Turnuvası, bu sayede farklı seviyelerdeki oyunculara da kendi kategorilerinde dereceye girme olanağı tanıdı. Tüm kategorilerde dereceye giren oyuncuların başarıları çeşitli ödüllerle kutlanırken, bir yandan da üç oyuncuya turnuva sponsorlarından BadukMovies tarafından pro hesabı hediye edildi. Turnuvaya katılan 15 kadın oyuncu arasından Özge Yıldırım ve Seval Altuğ Hayat Dersi kategorisinde ilk ikiye girerek başarılı oldular.

Turnuva tam sonuç listesine, liste Avrupa Go Veritabanı'nda yayınlandığında ulaşabilirsiniz. Turnuva fotoğraflarına Go Turnuvaları isimli facebook grubundan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder