16 Mar 2013

Ege Üniversitesi Go Topluluğu

Ulaş Belhan

Ege Üniversitesi Go topluluğu 2013 yılında Seval Altuğ’un öncülüğünde üniversitemizin spor kültür daire başkanlığına bağlı olarak kurulmuştur. Bizce bu topluluğun Ege Üniversitesi bünyesinde kurulması İzmir’de go oyununun gelişmesi açısından çok büyük bir önem taşımaktadır.

Topluluk olarak hedefimiz ve amacımız üniversitemiz bünyesinde go oyununu tanıtmak, öğretmek ve üyelerin go oyununun kişiye kattığı gelişimden yararlanmalarını sağlamaktır. Bunun yanında üyelerimizin bu oyunu geliştirmeleri ve sevmeleri adına düzenlemeyi düşündüğümüz küçük çaplı turnuvaları da en kısa zamanda faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz.



Topluluk bünyesinde her hafta kampüste veya kampüs dışı bir cafe belirleyerek Go oyununu öğretme ve eğlenme amaçlı etkinliklerimizi de yakın zaman da düzenli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu toplantılarda yeni başlayacak arkadaşlara kuralları öğretip, kuralları bilen arkadaşlarla ise oyunlarını geliştirmelerini sağlıyoruz.

Üniversitemiz bu yıl ilk kez Ankara dışında bir yerde düzenlenecek olan Türkiye Go Şampiyonasına ev sahipliği yapacaktır. Haziran ayında gerçekleşecek olan turnuvanın Ege Üniversitesi’nde ve İzmir’de goya olan ilgiyi fazlasıyla arttıracağı kanaatindeyiz. Bu açıdan Ege Üniversitesi Go topluluğu olarak bir ilke imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Sadece Üniversitemiz öğrencilerini değil bu oyuna gönül vermiş herkesi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

3 yorum:

  1. nereden iletişime geçebiliriz

    YanıtlaSil
  2. https://www.facebook.com/groups/izmirgooyuculari/

    YanıtlaSil
  3. 5 yıl ege üniversitesinde okudum. Ehavk ve Tühad gruplarında bulundum. Fakat okulumuzun Go Topluluğunun olduğunu şuan öğreniyorum. Keşke öğrenciyken haberim olsaydı. İyi eğlenceler arkadaşlar.

    YanıtlaSil