3 Ara 2011

ODTÜ Alpar Kılınç Go Topluluğu

Muammer Şimşek

ODTÜ Alpar Kılınç Go Topluluğu, Türkiye’ye go’yu getiren ve tanıtan Alpar Kılınç’ın tarafından 1988 yılında “ODTÜ Go Topluluğu” ismiyle kurulmuştur. Kurucu usta Alpar Kılınç’ın 1995’te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından topluluğun adı kendisinin anısına “Alpar Kılınç Go Topluluğu” olarak değiştirilmiştir.





ODTÜ Alpar Kılınç Go Topluluğu kurulduktan sonra kısa sürede üye sayısını artırarak topluluk içi yüksek katılımlı turnuvalar düzenlemiştir. Özellikle 2002 yılından sonra Türkiye Go Oyuncuları Derneği‘nin öncülüğünde turnuva sayısı artırılmış ve ODTÜ Alpar Kılınç Go Topluluğu oyuncuları bu turnuvalarda topluluk olarak yer almıştır. 

2011 Yaz buluşmaları
Topluluk odasından görünüm
9x9'luk turnuva (2011)


EGF oyuncu listesinde topluluk üyesi ya da toplulukta go’ya başlamış olan yaklaşık 50 aktif oyuncu bulunmaktadır. Topluluğun eski üyelerine göz atacak olursak birçok tanıdık isimle karşılaşmaktayız. Hem Alpar Kılınç Go Turnuvası birinciliği hem de Türkiye Go Şampiyonu unvanlarına sahip olan Fatih Sulak, Kıvanç Doğanay, Barış Efe ve birçok kez TGOD Yönetim Kurulunda yer alan Kerem Karaerkek, Ertuğ Akkol gibi öncü oyuncular bunlardan bazılarıdır.

Topluluk üyeleri 2008 Alpar Kılınç Go Turnuvası öncesinde
2008 Tanışma Toplantısı

Topluluğun etkinliklerini sıralayacak olursak en önemli olanının Alpar Kılınç Go Turnuvası’nın organizasyonu olduğu görülür. Bir diğer önemli etkinlik ise 2008 yılından bu yana verilen go dersleridir. Her dönem verilen 4 haftalık kurslarla yeni gelen üyelere go tanıtılmakta ve temel düzeyde go eğitimi verilmektedir. Bu eğitimlerle daha çok sayıda oyuncunun Türkiye go’suna kalıcı olarak kazandırılması hedeflenmektedir. Toplulukta gerçekleştirilen diğer etkinlikler küçük turnuvalar, çalıştaylar ve geziler olarak sıralanabilir. Yapılan tüm bu etkinlikler go oynamak isteyen herkesin katılımına açıktır.

Topluluk halen ODTÜ yerleşkesi 9. Yurt’un topluluklar katındaki odasında faaliyet göstermektedir.

Topluluk odasının yeri: http://g.co/maps/wsdke
Topluluğun İnternet adresi: http://www.go.metu.edu.tr/ 
Topluluğun düzenlediği Alpar Kılınç Go Turnuvası'nın web sayfası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder