5 Eyl 2013

34. Dünya Amatör Go Şampiyonası sonuçlandı

Japonya'nın Sendai kentinde 31 Ağustos-6 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenen 34. Dünya Amatör Go Şampiyonası'nı Kore'den Hyunjae Choi oynadığı 8 karşılaşmadan da galibiyet elde ederek kazandı. Şampiyona'da Çin'den Yuquing Hu 7 ve Ukrayna'dan Artem Kachanovskyi ise 6 galibiyetle 2. ve 3. oldular.

Şampiyonaya Türkiye'yi temsilen katılan Bertan Bilen, 4 maçını galibiyetle bitirerek 56 katılımcı arasında 35. oldu. Turnuvadaki ilk beş maçında yalnızca bir galibiyet elde edebilen Bilen, son üç maçını kazanarak sıralamadaki yerini elde etti. Bilen, ilk turda Hong Konglu, ikinci turda İngiliz rakiplerine yenildi, üçüncü turda ise Belaruslu rakibi ile olan maçtan galibiyetle ayrıldı. Daha sonra gelen iki turda şampiyonaya Filipinler ve Lüksemburg'dan katılan oyunculara yenilen Bilen, son üç turda Brunei, Moğolistan ve Portekiz temsilcilerini yendi.

Bertan Bilen'in 2. turda İngiliz rakibi Kay'e karşı oynadığı maçın kifusuna buradan, şampiyonanın tam sonuç listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Şampiyona'da ülkemizi temsil eden Bertan Bilen'in Belarus ve Hong Kong temsilcilerine karşı oynağıdı maçlardan görüntüler:

Mikhail Savitski - Bertan Bilen

King Man Kwan - Bertan Bilen

1 yorum: