12 Ara 2012

Avrupa Takım Şampiyonası: Türkiye 2 Slovakya 2

Avrupa Takım Go Şampiyonası'nda ulusal takımımız 11 Aralık 2012 tarihinde Slovakya ile yaptığı karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Takımımızı 1. masada temsil eden Kıvanç Doğanay (3d) güçlü rakibi Pavol Lisy'ye (6d) karşı kaybederken, 2. ve 3. masalarda yer alan Emre Polat (2d) ve Özgür Değirmenci (2d) ise 3 dan seviyesindeki rakiplerini yendiler. 4. masada yer alan Hayri Kılıç (1d) ise 3 dan seviyesindeki rakibine karşı kaybetti. Bu beraberlik ile, Slovakya C grubundaki liderliğini 7 puanla sürdürürken, Türkiye 6 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Ulusal takımımızın yer aldığı grubun tartışmasız en güçlü takımı olan Slovakya karşısında alınan bu beraberlik, Türkiye'nin bir üst tura çıkabilmek için grupta ilk ikiye girme şansını oldukça artırdı. Slovakya, şu ana kadar grupta oynadığı üç karşılaşmanın üçünü de 4-0'lık skorlarla kazanmıştı ve bundan sonraki karşılaşmalarında da kaybedeceğe benzemiyor. Bu nedenle, grup maçlarının sonunda belki de Slovakya'dan puan alabilmiş tek takım Türkiye olarak kalacak.

Ancak yine de, bir sonraki turda (Ocak ayında) Slovenya ile yapacağımız maç grup ikinciliği için çok kritik. Slovenya takımı 4 dan - 2 dan seviye aralığında 7 oyuncudan oluşuyor ve gruptaki en güçlü ekiplerden bir diğeri. Ancak geçtiğimiz turda Hırvatistan takımının ilk iki masa oyuncuları Slovenya takımının 4d ve 3d seviyesindeki oyuncularını yenerek karşılaşmadan beraberlikle ayrılmayı başarmıştı. Bu da, Türkiye'nin Slovenya'yı yenebileceği konusunda bizi umutlandırıyor. Bu karşılaşmadan en azından bir beraberlikle ayrılmak, ulusal takımımızın grupta ikinciliği alabilmesi için gerekli görünüyor.

Lisy-Doğanay (sgf)
Gubáš-Polat (sgf)
Kral-Değirmenci (sgf)
Reindl-Kılıç (sgf)

C grubu sonuçları ve puan durumu
Avrupa Takım Go Şampiyonası ana sayfası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder