3 Oca 2014

İstanbul Go Şampiyonası finali

İstanbul Go Şampiyonluğu unvan maçında, Ertuğ Akkol'un karşısına çıkacak oyuncunun belirleneceği İstanbul Go Şampiyonası finali 4 Ocak 2014 tarihinde düzenleniyor. Geçtiğimiz sene Ağustos ayından beri düzenlenen 10 İstanbul Şehir Turnuvasının yarısına katılım sağlamış olan en yüksek GoR'a (go derecesi) sahip dört oyuncunun katılmaya hak kazandığı Şampiyona finali 2 turlu olarak gerçekleştirilecek.

Bu sene ilki düzenlenecek olan Şampiyona finalinde, yukarıdaki ölçütleri sağlayan dört go oyuncusu olan Özgür Değirmenci, Hayri Kılıç, Barkın Çelebican ve Mustafa Morca mücadele edecek. Bu dört oyuncunun katılımında sorun yaşanması durumunda yedek olarak turnuvaya çağırılacak oyuncular ise Hakan Eryargı ve Erhan İmrak.

Barkın Çelebican'ın geçtiğimiz ay Merdiven'deki yazısında anlattığı İstanbul Şehir Turnuvaları ve İstanbul Go Şampiyonluğu Unvanı sistemi, hem İstanbullu go oyuncularına çok sayıda turnuvaya katılma imkanı vermekte hem de oyuncuların GoR'larının beyan seviyelerine ulaşmasını sağlamakta.

Şampiyona finali ile ilgili ayrıntılara, turnuvanın facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder