6 May 2013

3. ÇOMÜ Go Turnuvası sonuçlandı

3. ÇOMÜ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) Go Turnuvası, 27-28 Nisan 2013 tarihinde Çanakkale'de 24 go oyuncusunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Turnuvayı, oynadığı beş karşılaşmanın hepsini galibiyetle sonuçlandıran Serkan Solmazoğlu (1d) kazandı. Turnuvada ikinciliği Ertuğ Akkol (1d), üçüncülüğü ise Egemen Bayram (6k) elde etti. Turnuvanın savaşçı ruh ödülüne ise turnuvayı 3 galibiyetle bitiren Eren Çimentepe (18k) layık görüldü.



Turnuva katılımcıları

Geçtiğimiz sene görece daha yüksek bir katılımla gerçekleşen turnuvaya, bu sene daha az sayıda oyuncu katıldı. Turnuvadan bir hafta önce ÇOMÜ Go Topluluğu içerisinde yaşayan bir takım sorunların ulusal düzeydeki tartışma forumlarına yansımış olması (bkz. TGOD forum tartışması) ve turnuvadan önceki son güne kadar turnuva ön kaydının hangi sayfada yapılacağı konusunda belirsizlik yaşanmış olması turnuvayı olumsuz yönde etkilemiş gibi görünüyor. Her ne kadar, tartışmalar sırasında Türkiye Go Oyuncuları Derneği (TGOD) yönetim kurulu tarafından resmi olarak hangi organizatörlerin ve web sayfasının tanındığının açıklanmış olmasına ve yıllardır Çanakkale'de gonun yayılması için çaba gösteren Kemal Ökmen'in bunu doğrulamasına karşın, tartışmaların son güne kadar sürdürülmesi go oyuncuları için olumsuz bir etki yaratarak ne yazık ki birçok oyuncunun turnuvaya katılmamasına neden olmuş olabilir. 

Umalım ki, bu, go camiasında kişisel hırsların ve tartışmaların, go oyununun gelişimini olumsuz yönde etkilediği son olay olsun ve Çanakkale'de düzenlenecek bir sonraki turnuva yüksek katılımlarla ve üzerine herhangi bir gölge düşmeden gerçekleşsin.

Turnuva tam sonuç listesine Avrupa Go Veritabanı'ndan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder