14 Nis 2013

2. Adana Go Turnuvası sonuçlandı

Bu sene 2.si düzenlenen Adana Go Turnuvası, 30-31 Mart 2013 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Turnuvaya Türkiye'nin farklı kent ve kulüplerinden toplam 58 oyuncu katıldı. Turnuva boyunca yaptığı 5 maçın 4'ünü kazanan üç oyuncudan Emre Polat (5d) turnuvayı birinci olarak bitirirken, Hüsrev Aksüt (2d) ve Bertan Bilen (2d), ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar.


Emre Polat
Son dönemin en formda oyuncuları arasında yer alan üç oyuncu arasındaki mücadele çok çekişmeli bir turnuva yaşanmasına neden oldu. Mart ayı başındaki play-off turnuvasında yendiği rakibi Emre Polat'la Adana Turnuvasında oynadığı karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Bertan Bilen, buna karşın turnuva sonuç listesi hazırlanmakta kullanılan SOS ve SOSOS eşitlik bozma sistemi sonucunda üçüncülükle yetinmek durumunda kaldı.

SOS (rakiplerinin puanları toplamı) ve SOSOS (rakiplerinin rakiplerinin puanları toplamı), turnuvada eşit sayıda galibiyet elde eden oyuncuların sıralamadaki yerlerini belirlemek amacı ile go turnuvalarında kullanılan bir eşitlik bozma kuralı. Bir oyuncu ne kadar güçlü rakiplerle oynadı ise, bu rakiplerin turnuva boyunca daha fazla galibiyet elde etmesi beklendiğinden, o oyuncunun SOS puanı da o kadar yüksek olabiliyor. Her ne kadar bu eşitlik bozma sistemi ile ilgili eleştiriler olsa da, sistem tüm Avrupa'da turnuva organizatörleri tarafından sıklıkla kullanılmakta.

Doğu Akdeniz Bölgesinden (Adana, Hatay, Mersin) çok sayıda oyuncunun turnuvaya katılmış olması, bu bölgedeki go oyunu faaliyetlerinin ve go oyuncusu sayısının artmakta olduğunun bir göstergesi. İlki 2012 yılında düzenlenmiş olan Adana Go Turnuvasının gelenekselleşmesi yolunda Doğu Akdeniz go oyuncuları grubunun attığı bu adımı tebrik ediyor ve gelecekte bu yörede düzenlenecek olan go faaliyetlerini de sabırsızlıkla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder