27 Eyl 2016

11. Kore Başbakanlık Kupası Uluslararası Baduk Şampiyonası sonuçlandı

11. Kore Başbakanlık Kupası Uluslararası Baduk Şampiyonası Güney Kore'de Buan kentinde 5-7 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplam altı turlu olarak gerçekleştirilen şampiyonada 54 ülkenin temsilcileri mücadele etti.

Şampiyonayı, karşılaştığı altı rakibini de yenmeyi başaran Çin temsilcisi Rundong Yang (7d) kazanırken, Tayvan temsilcisi Yu-Cheng Lai (7d) ikinci, Güney Kore temsilcisi Heesoo Kim (7d) üçüncü oldu.

Şampiyonada Türkiye'yi temsil eden Özgür Değirmenci (3d) toplamda üç galibiyet elde ederek sıralamada 21. olarak yer aldı. Değirmenci, İsrailli (Bed-David, 4d), Taylandlı (Tanapatsopol, 5d) ve Fransız (Le Calve, 6d) rakiplerine karşı kaybederken, Bulgar (Nedev, 3k), Polonyalı (Grabowski, 2d) ve Romanyalı (Iugulescu, 3d) rakiplerini yenmeyi başardı.

Şampiyona ile ilgili olarak daha ayrıntılı bilgiye ve tam sonuç listesine turnuvanın resmi ağ sayfasından ulaşabilrisiniz: http://kpmc.kbaduk.or.kr/eng/

Avrupa Takım Go Şampiyonası: Türkiye 2 Slovakya 2

Avrupa Takım Go Şampiyonasında B Liginde mücadele eden Türkiye ulusal go takımı, 20 Eylül 2016 tarihinde Pandanet-IGS sunucusunda gerçekleşen ilk tur maçında ligin güçlü ekibi Slovakya ile 2-2 berabere kaldı.

Ulusal takımın kadrosunda bulunan ve ilk iki masada mücadele eden Emre Polat ve Özgür Değirmenci rakiplerine karşı kaybederken, üçüncü ve dördüncü masalarda yer alan Hüsrev Aksüt ve Birand Adal rakiplerini yenmeyi başardılar.

Türkiye, ligdeki bir sonraki maçını 11 Ekim 2016 tarihinde İngiltere'ye karşı oynayacak.

Türkiye-Slovakya karşılaşmasının maç kayıtlarına (.sgf dosyası) aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Polat (5d) - Lisy (1p) 0-1
Değirmenci (2d) - Gubas (3d) 0-1
Aksüt (2d) - Reindl (3d) 1-0
Adal (1d) - Smolarik (1k) 1-0

16. Uluslararası İstanbul Go Turnuvası

16. İstanbul Go Turnuvası, 1-2 Ekim 2016 tarihlerinde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsuyu Kampüsünde düzenlenecek. İstanbul Go Oyuncuları Derneği'nin düzenlediği turnuvaya İTÜ Go Kulübü ve İstanbul Go Okulu da destek veriyor.

Turnuvaya geçtiğimiz birkaç senede görece daha düşük uluslararası katılım gerçekleşmişti. Ancak bu sene turnuva ön kayıtlarında Türkiye dışından Çin, Çek Cum., Bulgaristan ve Romanya'dan birçok oyuncu bulunuyor. Bu oyuncular arasında Avrupa'lı en yüksek seviyeli amatör go oyuncuları arasında yer alan Christian Pop (7d) ve Lukas Podpera (7d) da yer almakta.

İstanbul Go Turnuvası, Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nin play-off puanı veren turnuva listesinde birinci sınıf turnuva olarak yer alıyor.

Turnuva ile ilgili ayrıntılar için turnuva sayfasına göz atabilirsiniz: http://www.istanbulgo.org/16-uluslararasi-istanbul-go-turnuvasi/

18 Eyl 2016

Türkiye, Avrupa Takım Go Şampiyonasında Slovakya karşısında

Türkiye ulusal go takımı, Avrupa Takım Go Şampiyonasında 2016-2017 sezonunun ilk tur maçında 20 Eylül 2016 tarihinde Slovakya ile oynayacak.

Türkiye, Slovakya karşısına, Emre Polat (5d), Özgür Değirmenci (2d), Hüsrev Aksüt (2d) ve Birand Adal (1d) dörtlüsü ile çıkacak. Slovakya takımının maç kadrosunda ise şu isimler bulunuyor: Pavol Lisy (1p), Xaber Gubas (3d), Martin Reindl (3d), Peter Smolarik (1k).

Türkiye, Şampiyonada Slovakya ile daha önce üç kez karşılaşmış, 2012-2013 ve 2014-2015 sezonlarında 2-2 berabere kalmış, geçtiğimiz 2015-2016 sezonunda ise 3-1 mağlup olmuştu.

Karşılaşmalar TSİ 21:00'da başlayacak ve Pandanet IGS sunucusundan canlı olarak izlenebilecek.

17 Eyl 2016

7. Pandanet Avrupa Takım Go Şampiyonası başlıyor

Avrupa Go Federasyonu tarafından Pandanet desteği ile düzenlenmekte olan Avrupa Takım Go Şampiyonası 20 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan ilk karşılaşmalarla başlıyor.

Geçtiğimiz sezonlardan farklı olarak, Şampiyonanın 2016-2017 sezonunda 36 takım toplam dört ligde mücadele edecek. Türkiye ulusal go takımı, bu sene de B Liginde yer alacak ve güçlü rakiplerle karşılaşacak.

Bu sezon lig sayısının artırılması nedeniyle, Türkiye'nin de yer aldığı B Liginde sıralamada son iki sırada yer alacak olan iki takım doğrudan C ligine düşecek ve sondan üçüncü olan takım ise C Liginin birincisi ile play-off oynayacak. Geçtiğimiz sezon Türkiye ligde 7 puan elde ederek 12 takım arasında 9. olmuştu ve galibiyet sayısı averajı ile ligde kalmıştı.

Türkiye ulusal go takımının bu seneki kadrosu ise, Ağustos ayında Türkiye Go Oyuncuları Derneği tarafından düzenlenen milli takım seçme turnuvasının ardından şu şekilde oluştu: Emre Polat, Özgür Değirmenci, Fatih Sulak, Hüsrev Aksüt (kaptan), Bertan Bilen, Altan Kuntay, Birand Adal, Hakkı Burak Güner, Sercan Oruç, Hayri Kılıç, Doğaç Köse, Seval Altuğ.

Şampiyona sayfasına http://pandanet-igs.com/communities/euroteamchamps bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Türkiye Milli Go Takımı seçme turnuvası sonuçlandı

2016-2017 sezonunda Türkiye ulusal go takımında yer alacak dört yeni oyuncunun belirleneceği seçme turnuvası Türkiye Go Oyuncuları Derneği (TGOD) tarafından Pandanet IGS sunucusu üzerinden 1-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Turnuvaya TGOD Milli Takım Seçme Yönergesi uyarınca toplam 16 go oyuncusu katıldı. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen turnuva sonucunda Seval Altuğ, Doğaç Köse, Hayri Kılıç ve Sercan Oruç Türkiye ulusal go takımında 2016-2017 sezonunda yer alma hakkı kazandı.

11. İzmir Go Turnuvası sonuçlandı

İzmir Go Oyuncuları Derneği tarafından bu sene 11.'si düzenlenen İzmir Go Turnuvası 27-28 Ağustos 2016 tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Dört kategorili olarak gerçekleştirilen turnuvanın, en üst seviyede bulunan "Aydınlanma" kategorisinde Birand Adal (2d) birinciliği elde etti. Aynı kategoride Ulaş Ören (1d) ve Hakkı Burak Güner (1d) ise ikinci ve üçüncü oldular.

İkinci kategoride Hayri Kılıç (1k), üçüncü kategoride Özgür Günay (6k), dördüncü kategoride ise Gülnihal Dursun (15k) birinci oldu.

Turnuvaya çoğunluğu İzmir'den olmak üzere Türkiye'nin farklı kentlerinden toplam 53 go oyuncusu katıldı.

Turnuva sonuç tam listesine Avrupa Go Veritabanından ulaşabilirsiniz:
http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T160827C