25 Şub 2016

Türkiye Play-off Turnuvası 2016

Türkiye'yi 2016 yılı içerisinde yurtdışında düzenlenecek uluslararası go turnuvalarında temsil edecek oyuncuların belirleneceği Play-off Turnuvası, 5-6 Mart 2016 tarihlerinde Ankara'da düzenleniyor. Türkiye Go Oyuncuları Derneği'nin (TGOD) düzenleyeceği turnuva, ODTÜ Alpar Kılınç Go Topluluğu odasında gerçekleştirilecek.

Turnuvada, 2015 yılında Türkiye'de düzenlenen ve play-off puanı veren turnuvalara katılarak en çok puanı toplayan TGOD üyesi sekiz go oyuncusu mücadele edecek.

TGOD, Şubat ayı başında 2015 yılında en çok play-off puanı toplayan oyuncuların listesini açıklamıştı. Buna göre, 2016 Türkiye play-off turnuvasına İlyas Tangüler, Birand Adal, Fatih Sulak, Özgür Değirmenci, Barkın Çelebican, Hakkı Burak Güner, Eren Kurter ve Engin Serkan Solmazoğlu katılacak.

Turnuva 3 turlu olarak ve izleyicilere açık olarak gerçekleştirilecek.

20 Şub 2016

Avrupa Takım Go Şampiyonası: Türkiye 2 Polonya 2

Avrupa Takım Go Şampiyonası'nda 16 Şubat 2016 tarihinde Polonya ile karşılaşan Türkiye ulusal go takımı, karşılaşmadan 2-2 beraberlik ile ayrıldı.

Kadrosunda Avrupa'lı profesyonel go oyuncusu Mateusz Surma'yı da barındıran güçlü bir kadroya sahip Polonya karşısında, Türkiye takımında Emre Polat, Özgür Değirmenci, Fatih Sulak ve Ulaş Ören dörtlüsü yer aldı. Türkiye'nin ilk iki masasında yer alan Polat ve Değirmenci rakiplerine karşı kaybederken, üç ve dördüncü masalarda yer alan Sulak ve Ören rakiplerini yenmeyi başardı.

Bu karşılaşmadan sonra, Türkiye B liginde 6 puanla 8. sırada yer alırken, Polonya 10 puanla 4. sırada yer aldı.

Karşılaşmanın kayıtlarına (.sgf dosyası) aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Polat (5d) - Surma (1p) 0-1
Değirmenci (2d) - Frejlak (4d) 0-1
Sulak (2d) - Habu (4d) 1-0
Ören (2d) - Grabowski (1d) 1-0

4. Smyrna Go Turnuvası

İzmir Go Oyuncuları Derneği tarafından düzenlenecek olan 4. Smyrna Go Turnuvası, 27-28 Şubat 2016 tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilecek.

Turnuva, 2016 senesinin Türkiye Go Oyuncuları Derneği (TGOD) etkinlik takviminde yer alan ilk ulusal çaptaki turnuvası. Turnuva aynı zamanda TGOD turnuva play-off listesinde de ikinci sınıf turnuva olarak play-off puanı dağıtmakta.

Turnuvaya hakkında ayrıntılı bilgi almak için turnuva sayfasına ve turnuvanın facebook etkinlik sayfasına bakabilirsiniz. Turnuvaya katılmayı düşünenler, turnuva sayfasında yer alan ön kayıt formunu doldurarak turnuvaya önkayıt yaptırabilirler.

Türkiye Go Oyuncuları Derneği, 2015 play-off puanlarını açıkladı

Türkiye'de play-off puanı veren turnuvalarda, Türkiye Go Oyuncuları Derneği (TGOD) üyesi go oyuncularının toplamış olduğu play-off puanı listesi açıklandı. TGOD tarafından derneğin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, İlyas Tangüler, Birand Adal ve Fatih Sulak 2015 yılı içerisinde en yüksek play-off puanı toplayan oyuncular oldular.

Türkiye Go Oyuncuları Derneği 2016 etkinlik takvimi açıklandı

Türkiye Go Oyuncuları Derneği (TGOD), 2016 yılında ulusal kapsamda gerçekleştirilecek olan go etkinliklerinin tarihlerini ve turnuvaların play-off puan sınıflarını açıkladı.

TGOD internet sitesindeki açıklamaya göre, bu sene ulusal seviyede yalnızca yedi turnuvanın tarihi netleşmiş durumda.

Türkiye'de 2016 yılı içerisinde 27-28 Şubat'ta İzmir'de Smyrna Go Turnuvası (2. sınıf), 23-24 Nisan'da Adana'da Adana Go Turnuvası (2. sınıf), 14-15 Mayıs'ta Ankara'da Hacettepe Go Turnuvası (2. sınıf), 1-2 Temmuz'da Çorum'da Hitit Go Turnuvası (3. sınıf), 27-28 Ağustos'ta İzmir'de İzmir Go Turnuvası (1. sınıf), Ekim ayında İstanbul'da Uluslararası İstanbul Go Turnuvası (1. sınıf) ve 17-18 Aralık'ta Ankara'da Alpar Kılınç Go Turnuvası (1. sınıf) gerçekleştirilecek. Ayrıca, açıklamada yaz kampı ile ilgili duyurunun daha sonra yapılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz senelerde farklı kentlerde ve farklı gruplar tarafından gerçekleştirilmiş olan birçok go turnuva organizasyonunun listede olmaması gerçekten üzücü. Ayrıca, geçtiğimiz sene de gerçekleştirilmemiş olan Türkiye Go Şampiyonası'nın bu sene de listede yer almaması, TGOD'nin Türkiye Go Şampiyonası'nı gözden çıkarmış olduğunu düşündürüyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz bir TGOD yönetim kurulu üyesi, bugüne kadar listede yer alan turnuvalardan başka bir turnuva düzenleme isteğinin kendilerine ulaşmadığını, ayrıca Türkiye Go Şampiyonası sisteminde yapılması planlanan değişikliklerden ötürü geçtiğimiz sene bu turnuvanın düzenlenemediğini belirtti.

Bu haliyle 2016 yılı etkinlik takviminin beklentilerin altında kaldığını söylemek yanlış olmaz. İleriki günlerde umarız daha çok go topluluğu 2016 yılında turnuva düzenleyeceğini açıklar ve Türkiye Go Şampiyonası sistemi bir an önce kurulur.