31 Ara 2015

22. Alpar Kılınç Go Turnuvası sonuçlandı

Kerem Karaerkek
19-20 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen 22. Alpar Kılınç'ı Anma Go Turnuvasını Kerem Karaerkek (2d) beş turda dört galibiyet elde ederek kazandı. Dörder galibiyetli diğer iki oyuncu Ali Yeşilçimen (1d) turnuvada ikinci olurken, turnuva üçüncülüğünü Tuğkan Eren (2d) elde etti.

Turnuvada Türkiye'nin farklı kentlerinden 97 go oyuncusu mücadele etti. Turnuvada oynadığı beş karşılaşmanın beşini de kazanan oyuncular arasından, Ceylan Demir (20k) "savaşçı ruh" ödülüne layık görülürken, turnuvaya katılan kadın oyuncular arasında en iyi sonucu elde eden Seval Altuğ (2k) ise "en başarılı kadın oyuncu" ödülünün sahibi oldu.

Turnuvanın tam sonuç listesine Avrupa Go Veritabanı'ndan ulaşabilirsiniz.

5. Açı Okulları Go Turnuvası

İstanbul Go Okulu ve Açı Okulları'nın her sene ortaklaşa düzenlediği Açı Okulları Go Turnuvası'nın beşincisi, 20 Ocak 2015 tarihinde Sarıyer, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabildiği turnuva 13x13'lük tahta üzerinde dört tur üzerinden yapılacak. Turnuva için son kayıt tarihi 6 Ocak 2015.

Turnuva hakkında ayrıntılı bilgi almak ve turnuvaya kayıt yaptırmak için İstanbul Go Okulu'nun turnuva sayfasına göz atabilirsiniz.

30 Ara 2015

3. İTÜ Go Turnuvası sonuçlandı

Özgür Değirmenci
5-6 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Go Kulübünün İstanbul'da organize ettiği 3. İTÜ Go Turnuvasını, beş turda da rakiplerini yenmeyi başaran Özgür Değirmenci (4d) kazandı.

Turnuvada Semih Çokçeken (1d) dört galibiyetle ikinci olurken, üç galibiyetli oyuncular arasından Barkın Çelebican (2k) ise rakip puanları toplamı (SOS) avantajı ile üçüncü oldu.

Turnuvaya çoğunluğu İstanbul'dan olmak üzere 46 oyuncu katıldı.

Turnuva tam sonuç listesine Avrupa Go Veritabanından, turnuvada çekilmiş fotoğraflara ise İTÜ Go Kulübü facebook turnuva albümünden ulaşabilirsiniz.

8 Ara 2015

22. Alpar Kılınç Go Turnuvası

22. Alpar Kılınç'ı Anma Go Turnuvası, 19-20 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek. ODTÜ Alpar Kılınç Go Topluluğu'nun düzenlediği turnuva hakkında ayrıntılı bilgi almak için turnuva sayfasına göz atabilirsiniz.

Turnuvanın önkayıt sayfasından ise önkayıt yaptırmak mümkün. Önkayıt için son tarih 13 Aralık.

26. Uluslararası Amatör Eşli Go Şampiyonası sonuçlandı

Bu sene 26.sı düzenlenen Uluslararası Amatör Eşli Go Şampiyonası, 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde Japonya'nın Tokyo kentinde 21 ülke temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Şampiyonaya Güney Kore'yi temsilen katılan Jeon Yujin (6d) - Song Hongsuk (7d) çifti oynadıkları 5 turda da rakiplerine üstünlük sağlayarak turnuvayı kazandı. 

Şampiyonada ikinciliği Japonya'dan Ayako Oda (6d) - Kazumori Nayago (6d) çifti elde ederken, yine Japonya'dan Manami Takeno (5d) - Kenta Sakakura (6d) çifti ise üçüncü oldu. 

Geçtiğimiz yılın Avrupa Eşli Go Şampiyonu Rita Poczai (4d) - Pal Balogh (6d) çifti 3 galibiyetle 8. olarak en başarılı Avrupalı çift oldular.